Padomju laiku stila Boloņas makaroni ar neatkārtojamo tomātu un gaļas garšu. Vari izmēģināt šo recepti, lai iztēlotos, kā tava mamma vai vecmāmiņa tos gatavoja vakariņās vai lika burciņā, lai paņemtu līdzi uz darbu, jo arī auksti tie labi garšoja.
Sastāvdaļas
200 g makaronu
Sāls pēc garšas
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
50 g maltās gaļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Pagatavošana
Makaronus novāra sālsūdenī. Klasika šim ēdienam ir penne makaroni – cilindriski, aptuveni 4 cm gari makaroni. Bet derēs arī jebkuri citi: spageti, radziņi, lentītes vai citi.
Makaronus nokāš un noskalo, bet nenolej visu ūdeni, kurā tie vārījušies. Atstāj vienu glāzi, tā būs vajadzīga nedaudz vēlāk.
Augu eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un malto gaļu.
Vislabāk der liellopa maltā gaļa vai cūkgaļas un liellopa gaļas maisījums. Apcep 10 minūtes, pastāvīgi maisot.
Pievieno tomātu pastu un cep vēl divas trīs minūtes. Pēc tam pielej ūdeni, apvieno malto gaļu un makaronus, samaisa un sautē uz mazas uguns aptuveni piecas minūtes.
Labu apetīti!
Avots: “Lifehacker”