Māmiņa neizpratnē: Lūk kādas MILZĪGAS summas jāmaksā par veselības pārbaudēm zīdainim!

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Komunikācijas nodaļas vadītāja Vita Šteina arī sarunā ar žurnālisti norāda, ka ģimenes ārstam ir jāizpilda steidzamības rindas pieteikums, kas slimnīcā darbojas kā zaļais koridors un desmit darba dienu laikā bērnam ir jāsaņem konkrētais pakalpojums. Šajā konkrētajā gadījumā pieprasījumu no ģimenes ārsta neesam saņēmuši.

Meitenītes ģimenes ārsts šobrīd ir atvaļinājumā, savukārt Rīgas dzemdību namā apstiprina, ka zīdainim nebija nepieciešamas tik steidzamas veselības pārbaudes, lai jau no Dzemdību nama speciālisti vienotos ar slimnīcu par izmeklējumiem. Izrakstā bijusi virkne ar norādījumiem ģimenes ārstam, kas bijis pilnīgi pietiekami, lai viņš pieteiktu bērnu ārpus kārtas izmeklējumiem.

Arī citas raidījuma veidotāju aptaujātās māmiņas sarunā ar “4.studiju” norādījušas, ka piekrīt Arisas viedoklim, ka diemžēl Latvijā bezmaksas medicīna bērniem pieejama daļēji. Arī viņām garo rindu dēļ bijušas situācijas, kad par ārsta izmeklējumu bērniem maksājušas no savas kabatas.

AVOTS: lat.mixnews.lv

Pievienot komentāru