Kāpēc padarīt sarežģītāku ēst gatavošanu, ja to var būtiski atvieglot? Pastāv taču tik neierobežots daudzums ar dažādām kulinārām idejām, kā var pagatavot un uzglabāt ēdienu, kuru nezināšana ievērojami pabojās ēdienu garšu un kvalitāti, kā arī pašu gatavošanas procesu.
Mūsu redakcija ir apkopojusi labākos trikus virtuvei, kas pārsteigs pat pieredzējušās saimnieces!
Kulinārie padomi
1.Lai neraudāt sīpolu dēļ, pirms griešanas ieliec tos saldētavā.
2. Ja redīsi, selerija vai burkāni vairs nav tik kraukšķīgi, ieliec tos ledaini aukstā ūdenī kopā ar pusīti svaiga kartupeļa. Pēc šādas manipulācijas dārzeņi kļūs svaigāki.
3. Nesteidzies liet ārā šampānieti, ja tas ir atšālējies. Iemet pudelē 2 rozīnes. Naturālais cukurs dara brīnumus!
4. Ar laiku sāls nekļūs cietāks, ja sāls trauciņā iebērt dažus rīsu graudiņus.
5. Ko darīt, ja mīkla mājas pelmeņiem, kas gatavota mājas apstākļos, ir kļuvusi cietāka? Vienkārši pievieno glāzi aukstā ūdens vārīšanas laikā.
6. Lai vārītas olas būtu vieglāk notīrīt, pievieno ūdenim citrona šķēlīti vai tējkaroti sodas.
7. Gardu kārumu bērniem var pagatavot no biezā jogurta. Ievieto to konditorejas špricē, izspied dažus pilienus uz papīra, un ieliec saldētavā uz kādu stundu. Brīnumgardi!
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!