Marinētas sviesta beciņas ir ļoti garšīga, mēreni sāļa uzkoda. Var pasniegt kopā ar sīki sagrieztiem sīpoliem un augu eļļu.
Sastāvdaļas 10 porcijām
1 kg sviesta beciņu
1 ēdamkarote sāls
Laura lapa
Pāris smaržīgie pipari
2 tējkarotes sinepju graudu
1 sīpols
2 glāzes ūdens
100 ml 5% etiķa
2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
Sagatavošana: 35 minūtes › Gatavošana: 25 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda
Sviesta beciņas pārlej ar aukstu ūdeni, mērcē 1-2 stundas. Kārtīgi nomazgā, pārlasa.
Ja sēnes nav ļoti lielas, sagriezt nevajag.
Pārlej sēnes ar aukstu ūdeni, ļauj uzvārīties, noņem putas un vāra 10 minūtes.
Nokāš caurdurī, kārtīgi noskalo.
Katliņā ielej tīru ūdeni, ieliek sēnes, pievieno 1 ēdamkaroti sāls, atkal uzvāra un vāra 10 minūtes.
Ūdeni atkal nolej.
Sterilizētu burciņu apakšā liek lauru lapas, smaržīgos piparus un sinepju graudus. Pārliek sēnes burciņās.
Sīki sagriež sīpolu. Pagatavo marinādi: katliņā ielej 2 glāzes ūdens, uzvāra, pievieno sīki sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru un etiķi, ļauj uzvārīties, vāra 5-10 minūtes.
Pārlej marinādi sēnēm, aizvāko burciņas.
Burkas nepieciešams sterilizēt. Var ielikt dziļā katlā, apakšā ieklāt dvieli, lai burkas nesaskartos ar katla dibenu. Ielej katlā ūdeni, tam jāsniedzas līdz divām trešdaļām no burku augstuma, karsē uz mazas uguns 30 minūtes.
Uzmanīgi izņem burciņas. Apgriež otrādi, ļauj pilnībā atdzist/
Avots: “AllRecipes”