Marinētas sviesta beciņas. Lieliska, universāla recepte marinēšanai


Sastāvdaļas
Sviestabekas
Augu eļļa (1 ēdamkarote uz litra burku)
70% etiķis – 1 ēdamkarote uz litra burku
2 daiviņas ķiploka.
Marinādei uz 1 l ūdens:
2 ēdamkarotes rupjās sāls
3 ēdamkarotes cukura
5-6 graudu piparu
3-4 smaržīgo graudu piparu
2 lauru lapas
1 krustnagliņa

Pagatavošana
Sviestabekām miziņu labāk noņemt, ja to nedara, sēnes sliktāk uzglabājas. Tomēr jaunām sēnēm var to nedarīt, vienkārši pārliet notīrītas sēnes ar karstu etiķūdeni un šķidrumu noliet.

Notīrītas sviestabekas nomazgā. Lielākās sagriež 2-3 daļās. Pārlej ar karstu ūdeni. Katlā liek pāris pilienus etiķskābes, lai sēnes nekļūtu tumšas. Ļauj uzvārīties, tad nolej ūdeni. Vēlreiz pārlej ar svaigu, karstu ūdeni un vāra 10 minūtes. Gatavās sēnes rūpīgi nokāš.

Pagatavo marinādi. Karstā ūdenī liek garšvielas un vāra 5 minūtes.

Pa to laiku sterilizē burkas. Plastmasas vāciņus kārtīgi nomazgā un pārlej ar verdošu ūdeni.

Sagatavotajās burkās liek sēnes nesablīvējot, pārlej ar marinādi.

Pēc tam pievieno aplīšos sagrieztu ķiploku.

Pievienot komentāru