Māte ar diviem bērniem ielec Ventā, 38 sirmgalvju nogalināšana un apšaude kinoteātrī! Noziegumi, kas šokēja Latviju 2

38 sirmgalvju nogalināšana:

Kaspars Petrovs, kurš, kļuvis par visu laiku nežēlīgāko sērijveida slepkavu Latvijas vēsturē, slepkavības paveicis Rīgā no 2000. līdz 2003. gadam. Lielākoties upuru dzīvokļos iekļuvis, uzdodamies par gāzes skaitītāju pārbaudītāju.

Izliekoties par gāzes dienesta darbinieku un izmantojot vecu sieviešu uzticēšanos, laupītājs iekļuvis dzīvoklī, bet tur uzbrucis savam upurim, kuru ar atrastu virtuves dvieli vai kādu citu auduma gabalu nožņaudzis. Pēc tam nogalinātais cilvēks noguldīts gultā, bet no dzīvokļa paņemtas vērtīgākās lietas un nauda. Guvums bija no dažiem desmitiem līdz 3000 latu, dažreiz aizgāja arī ar tukšām rokām. Promejot durvis rūpīgi no ārpuses aizslēgtas un atslēgas izmestas. Piederīgie, kas vēlāk atraduši nogalinātā cilvēka līķi, tikai retos gadījumos nojautuši, ka notikusi ļaunprātība – tā kā visi upuri bija gados veci, lielākoties piederīgie domājuši, ka sirmgalvji miruši dabīgā nāvē.

Petrovs tiesā atzīst, ka ir uzbrucis un aplaupījis cietušos, taču nevienu nav gribējis nogalināt.

Viņš tika apsūdzēts 38 slepkavībās un astoņos slepkavības mēģinājumos, taču tikai 13 slepkavības tika apstiprinātas ar pierādījumiem.

2005. gada 12. maijā viņam tika piespriests mūža ieslodzījums.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu par apšaudi kinoteātrī!

Pievienot komentāru