Lieliska tortīte no gaisīgas biskvīta mīklas un tīkami saldskābu pildījumu.
Sastāvdaļas
3 glāzes krējuma
6 olas
2,5 glāzes cukura
2,5 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
1 citrons
Šķipsniņa
Pagatavošana
Lai izceptu biskvītus četrām kārtām, sakuļ olas ar 1,5 glāzēm cukura, līdz masa kļūst balta.
Pievieno glāzi krējuma un sodu, kas dzēsta ar etiķi.
Samaisa un pakāpeniski iemaisa miltus.
Formas apakšā ieklāj cepamo papīru, ielej ceturto daļu mīklas un rūpīgi izlīdzina.
Liek formu ar mīklu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 15-20 minūtes.
Tāpat izcep trīs pārējos biskvītus.
Kad biskvīti gatavi, noliek tos atdzist.
Atlikušo cukuru un krējumu sakuļ, pievieno vaniļu, kā arī citrona miziņu un sulu.
Katru biskvītu pārziež ar krējuma krēmu un liek torti ledusskapī uz 3-4 stundām, lai krēms iesūktos biskvītā.
Rotā ar citrona gabaliņiem, pasniedz pie kafijas vai tējas.