(Ne)smēķētāju horoskops. Kā atmest saskaņā ar tavu zodiaka zīmi!

Ilustrācija – Pixabay

Nelāgo ieradumu uzvilkt kuplu dūmu mūsdienu civilizācijai savulaik ierādīja Kristofors Kolumbs, kad no jaunatklātās Amerikas bija atgriezes Eiropā. Tagad visa pasaule cenšas no šā kaitīgā netikuma atbrīvoties, taču diemžēl nesekmīgi – nikotīna vergu skaits nevis rūk, bet palielinās. Ko darīt? Vienu no iespējām, kā atkal kļūt brīvam no atkarības, dod iekšējie spēki, kas ielikti katrā cilvēkā kopš dzimšanas un atbilst viņa astroloģiskajai zodiaka zīmei.

Uguns stihijai piederīgie

Parasti uguns stihijas pārstāvji ķeras pie cigaretes kā pie glābšanas riņķa, kas ļauj apslēpt nervu sasprindzinājumu un justies pārliecinātākam, bet reizēm arī piedot svaru un nozīmību. Nereti viņi sāk smēķēt, kopējot to cilvēku uzvedību, kuriem cenšas līdzināties vai arī pielāgojoties kādai konkrētai idejai.

Šie būtībā bērnišķīgie iemesli ir spējīgi uz ilgiem gadiem viņus sasaistīt ar cigarešu paciņu, un atbrīvoties vairs nav tik viegli un vienkārši, it īpaši, ja ņem vērā, ka Auni, Lauvas un Strēlnieki ļoti sāpīgi uztver jebkurus, pat vislabākos tuvinieku sniegtos padomus. Galvenais uguns stihijas pārstāvju princips cīņā pret smēķēšanu – paļaušanās tikai uz saviem spēkiem un absolūti nekāds spiediens no ārpuses.

Jebkuram Aunam viens no eksistences veidiem ir gan apkārtējās pasaules, gan pašam savas psihes izturības pārbaude. Tāpēc viņi var noslēgt paši ar sevi derības, ka, piemēram, atmetīs smēķēšanu līdz nākamajam atvaļinājumam. Iespēja pazaudēt pašcieņu nostrādās nekļūdīgi.

Lauvām nenāktu par ļaunu padomāt, ka smēķēšana stipri vien kaitē viņa valdonīgajam imidžam: pelēcīga sejas krāsa, dzeltenīgi nagi un zobi, nepatīkama smaka no mutes un apģērba. Visbeidzot cilvēki, kas brīvās minūtes pavada pīpētavā vai kāpņutelpā, ir vienkārši nožēlojami. Vai tiešām viņš, Lauva, ir tiem piederīgs?!

Savukārt Strēlniekiem uz problēmu vajag paraudzīties no filozofijas viedokļa. Senie ķīnieši mēdza teikt: ieradums veido likteni. Tādā gadījumā vai smēķēšana tiešām ir tas ieradums, kam uzticēt savu likteni? Strēlnieki taču nekad nav šaubījušies, ka ir pelnījuši kaut ko labāku – pašu labāko! Un pēdējais Strēlnieku arguments ir: smēķēt vairs nav moderni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru