(Ne)smēķētāju horoskops. Kā atmest saskaņā ar tavu zodiaka zīmi!

Zemes stihijai piederīgie

Zemes zīmju pārstāvjiem atbrīvoties no smēķēšanas ir visgrūtāk – jebkurš ieradums ne tikai ir viņu otrā daba, tas ir dzīves stabilitātes garants, no kura atteikties nav viņu spēkos. Taču kūpošā cigarete nav tas labākais patstāvības simbols, drīzāk jau pretēji: iespējamās sekas, kā hronisks bronhīts vai pat plaušu vēzis, nākotni padara visai miglainu un diez vai piešķir stabilitāti rītdienai.

Labākais veids, kā šķirties no smēķēšanas, ir apzināties, ka caur šo nelāgo ieradumu dzīvē ienāk haoss, ar kuru notiek cīņa citās frontēs. Tāpēc ieviest kārtību ir daudz vieglāk, nekā šķiet.

Vērsim var palīdzēt elementāra aritmētika. Kopā ar dūmiem gaisā tiek izkūpināts vidēji 50 santīmu dienā. Gada laikā tie ir jau aptuveni 180 lati, bet divos… Par tādu summu var nopirkt datoru, gredzenu ar īstu briljantu… Bet, ja paskaita, cik izkūpināts visas dzīves laikā un cik vēl izkūpēs nākotnē – traks var kļūt!

Kaut gan, runājot par nākotni, jāteic, ka smēķētāju mūžs ar īpašu garumu neizceļas. Tāpēc Vērši var darīt tā: ik reizi, kad sagribēsies nopirkt cigaretes, attiecīgos santīmus labāk ielikt krājkasītē. Kad tieksme pēc nikotīna izgaisīs pavisam, krājkasīti var arī atvērt. Iegūtā summa noteikti būs patīkams pārsteigums.

Jaunava par savu veselību domā daudz biežāk nekā visi pārējie smēķētāji. Optimālais veids, kā Jaunavas var pārtraukt šo lēno pašnāvību, ir pakāpeniski samazināt izsmēķēto cigarešu skaitu, piemēram, par vienu divās dienās. Šo grafiku jācenšas strikti ievērot, neraugoties ne uz kādām dzīves peripetijām un neatļaujoties nekādus izņēmumus pat “ārkārtīgi īpašos” gadījumos. Ja pašpilnveidošanās ritēs veiksmīgi, pēc pusotra, diviem vai, sliktākajā gadījumā, trim mēnešiem Jaunavas no verdzības un neveselīgas sejas krāsas būs atbrīvojušās.

Mežāzi spēs iedvesmot statistika, kas pierāda, ka starp veiksmīgiem cilvēkiem ar augstiem ienākumiem 80% ir nesmēķētāji. Atlikušie 20% ir izsitušies, tikai pateicoties vecāku palīdzībai. Tāpēc, ja Mežāzim nav cerību saņemt mantojumā miljonu, nekas cits neatliek kā atmest smēķēšanu. Iedvesmai virs rakstāmgalda var piestiprināt nelielu plakātiņu ar saukli Miljonāri nesmēķē! un domās atkārtot to ikreiz, kad sakārojas uzvilkt dūmu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru