Par Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanu parakstījušies vismaz 30 000 cilvēku

Foto – Pixabay

Rīga, 19.nov., LETA. Kopš piektdienas, kad sākās parakstu vākšana par referenduma ierosināšanu 13.Saeimas atsaukšanai, par šo iniciatīvu portālā “Latvija.lv” parakstījušies nedaudz vairāk kā 30 000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Sestdien ap plkst.19 bija savākti vismaz 15 000 paraksti, un svētdienas pusdienlaikā to skaits sasniedza 20 000.

Tas ir vairāk nekā par abām divām citām iniciatīvām, par kurām arī iespējams parakstīties portālā “Latvija.lv”. Salīdzinājumam – par grozījumiem likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” kopš 18.maija elektroniski parakstījušies nedaudz virs 10 580 cilvēkiem, bet par izmaiņām tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas kārtībā kopš 20.septembra parakstījušies vismaz 2410 cilvēki.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Centrālā vēlēšanu komisija novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības “Varu Latvijas tautai”, gan Centra partijas Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020.gada 14.novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits – 154 865 – tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek tautas nobalsošanai.

COMMENTS

Pievienot komentāru