Piektdien Latvijā gaidāma vēl viena, iespējams, stiprāka vētra

Foto – Pixabay

Darba nedēļas otrajā pusē Ziemeļeiropu šķērsos vairāki aktīvi cikloni, līdz ar to arī Latvijā gaidāmi vētraini laika apstākļi. Pūtīs stiprs vējš, līs un vietām piekrastes rajonos būtiski celsies ūdens līmenis, vēsta www.meteo.lv.

Šodien Latvijā laika apstākļus nosaka plaša un ļoti aktīva ciklona dienvidu mala. Līdz ar to daudzviet pūš stiprs rietumu vējš, kas daudzviet teritorijā brāzmās sasniedz 15-18 m/s, piekrastē vēja brāzmas sasniedz stipras vētras spēku: 25-28 m/s (1. attēls).

Pāri Latvijai uz austrumiem pārvietojas nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs ilgstošu lietu, kā rezultātā var sakrāties liels nokrišņu daudzums.

tiprs un brāzmains rietumu vējš saglabāsies arī naktī uz ceturtdienu. Rītdien no rīta vējš pierims un uz īsu brīdi laika apstākļi uzlabosies – daudzviet uzspīdēs saule un ievērojami nokrišņi nebūs.

Tikmēr Skandināvijas dienvidu daļā veidosies jauns ciklons, kas strauji attīstīsies un naktī uz piektdienu tā centrs atradīsies virs Igaunijas, līdz ar to Latvija laika apstākļus noteiks tā dienvidu mala.

Ņemot vērā, ka ciklona centrs atradīsies ļoti tuvu Latvijas teritorijai un ka tas turpinās aktivizēties, vēja ietekme piektdien būs ievērojami lielāka nekā šodien (26.09.), jo stiprie rietumu, ziemeļrietumu vēji, kas teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs vētras spēku – līdz 20-23 m/s, piekrastē līdz pat 25-26 m/s.

Pievienot komentāru