Piesien pie gultas un sazāļo: Cietuša bērna tēvs izstāsta savu pieredzi slimnīcā ”Ainaži”

Piesiešana pie gultas un sazāļošana – šādas metodes medicīnas personāls bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas “Ainaži” pacientiem piemēroja nevis, lai viņus nomierinātu, bet gan sodītu, raksta skaties.lv.

Turklāt uz 74 slimnīcā esošajiem pacientiem divas dienas nedēļā slimnīcā strādāja tikai viens psihiatrs – ar šādiem faktiem pēc ārstēšanas iestādē veiktajām pārbaudēm šodien iepazīstināja tiesībsargs un Veselības inspekcija.

Piesiešana pie gultas normatīvajos aktos ir pieļaujama galējās situācijās, kad citu iespēju pacienta savaldīšanai nav. Tomēr tam ir jānotiek īslaicīgi – bērnu gadījumā maksimālais fiksācijas laiks ir stunda. Pārbaudēs atklājies, ka “Ainažu” slimnīcā pacienti turēti piesieti dienām un pat nedēļām ilgi.

Šajā attēlā ir fiksācijas protokols un fiksācijas saites, kuras ir piekarinātas pie sienas, lai ir pa rokai. Jo bērni tā arī saka, es nevienu reizi neesmu siets, jo es labi uzvedos. Tātad izraksti no protokola – kāpj ar kājām uz trepju margām – fiksācijas veids abas rokas. Cits protokols – draud, ka bēgs, pēc tam pats atzīstās, – fiksācijas veids – roku un kāju. Tiesībsarga Bērnu tiesību nodaļas vadītāja

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk un skatītos video!

Pievienot komentāru