Sastāvdaļas
500 g baraviku vai šampinjonu
2 sīpoli
200 g krējuma
300 g cieta siera
1 daiviņa ķiploka
4 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote miltu
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sēnes notīra un sagriež.
Cep uz pannas, pievienojot 2 ēdamkarotes sviesta
Šķidrumu, kas izdalās, cepot sēnes, nolej sagatavotā traukā.
Notīra un sīki sagriež sīpolu, liek cepties pie sēnēm, pieliek vēl 2 ēdamkarotes sviesta un sautē 5 minūtes.
Sēņu šķidrumam pievieno krējumu un miltus, rūpīgi samaisa.
Iegūto mērci lēnām lej klāt sēnēm un sīpoliem, sautē vēl 5 minūtes.
Sieru sarīvē.
Žuljēna formiņas ierīvē ar ķiploka daiviņu. Liek sēņu mērci ar sīpoliem, pārkaisa ar rīvēto sieru un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.
Lielisks ēdiens svētku galdam – neviens nepaliks vienaldzīgs!
paldies!!!