Siguldā atklāta Latvijas slēpošanas sezona

Foto – adventures.lv

Šodien, 27.novembrī, plkst.14.00 Fischer Slēpošanas centrā tiks atvērta 1,25 kilometrus garā distanču slēpošanas trase, atklājot slēpošanas sezonu Latvijā. Savukārt sestdien tiks atvērta viena no Siguldas Pilsētas trases kalnu slēpošanas nogāzēm, kā arī darbu sāks daļa Reiņa trases.

Iestājoties labvēlīgiem un atbilstošiem laikapstākļiem, šajās dienās gan Fischer Slēpošanas centrā, gan Siguldas Pilsētas trasē turpinās sniega ražošana.

Distanču slēpošanas trasē kvalitatīva sniega ražošanu iespējams nodrošināt sākot no -4 grādiem, savukārt Siguldas Pilsētas trasē dzesēšanas iekārta, kas tika uzstādīta pagājušajā sezonā, ļauj sniega ražošanu nodrošināt pat pie -2,5 grādiem. Pateicoties tam, jau šosestdien Siguldas Pilsētas trasē tiks atvērta viena no nogāzēm, atklājot Latvijas klanu slēpošanas sezonu.

Atbilstoši laikapstākļiem 1,25 kilometrus garā Fischer Slēpošanas centra distanču slēpošanas trase, kas pateicoties īpašai saldēšanas iekārtai trases pamatnē, nodrošinās iespēju ziemas aktivitātes baudīt arī nepastāvīgos laikapstākļos un bezsniega periodā, apmeklētājiem būs atvērta darba dienās no plkst.8.00 līdz 21.00, sestdienās no plkst.10.00 līdz 21.00, bet svētdienās no plkst.10.00 līdz 20.00.

Jāatgādina, ka Fischer Slēpošanas centra 1,25 kilometrus garā distanču slēpošanas trase nodrošina izbaudīt ziemas sporta aktivitātes arī nepastāvīgos laikapstākļos un bezsniega periodā, jo ir vienīgā mākslīgi saldētā trase Austrumeiropā. Trases izmantošanas maksa pieaugušajiem ir 2 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1,80 eiro.

Savukārt Siguldas Pilsētas trases lielā kalna pacēlāja maksa būs 0,55 eiro par reizi, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem – 0,50 centi, savukārt mazā kalna pacēlāja maksa būs 0,35 eiro par reizi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam mazo kalnu pieaugušo pavadība var izmantot bez maksas.

Abās slēpošanas trasēs ir iespēja iegādāties slēpošanas sezonas abonementus, kas regulāriem slēpotājiem ļaus ziemas priekus baudīt vēl izdevīgāk!

Jāatzīmē, ka šogad Siguldas Pilsētas trasē plānots atvērt iesācēju trasi, kur sadarbībā ar instruktoriem būs iespēja apgūt pirmās iemaņas kalnu slēpošanā un snovbordā.

Aktuālajai informācijai par notikumiem, sniega kvalitāti, slēpošanas trašu darba laikiem, kā arī tiešraides kamerai gan Fischer Slēpošanas centrā, gan Siguldas Pilsētas trasē var sekot līdzi tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv, kā arī sociālajos tīklos.

Pievienot komentāru