Slaktiņš kartupeļu talkā, grupveida izvarošana un slepkavība bērnudārzā! Noziegumi, kas šokēja Latviju

Piedāvājam ielūkoties Latvijas vēsturē šaušalīgākajos noziegumos. Šoreiz esam apkopojuši trīs baisus noziegumus, kuri vairs neliek domāt, ka šādas lietas notiek tikai ārzemēs.

Iecavas slaktiņš:

Apšaude Iecavas pagastā 1997. gada 20. septembrī, kuras rezultātā gāja bojā 7 cilvēki un viens tika ievainots.  Šāvējs bija Jurijs Čubarovs un pēc notikuma izdarīja pašnāvību.

Bija 20. septembra dienas vidus, un uz lauka netālu no Iecavas savācās krietns talcinieku pulks. Gandrīz visi cilvēki vienas ģimenes locekļi, kas lasīja kartupeļus un gaidīja dienas beigas.

Ap pulksten 11 Jurijs Čubarovs ar savu apvidus auto Ņiva piebrauca pie īpašuma un pēc tam, kad talcinieki paēda pusdienas, ap pulksten 14 Čubarovs no pagalma aizbrauca līdz kombainam un, bruņojies ar vismaz diviem šaujamieročiem, atklāja uguni uz talciniekiem. Septiņi cilvēki tika nogalināti, bet viens tika ievainots plaušās un plecā un ievietots Bauskas slimnīcā, kur viņam tika veikta operācija. Pārējie trīs kartupeļu talkas dalībnieki izglābās.

Pēc notikušā aptuveni 200 policijas darbinieki un zemessargi uzsāka pie “Mūrniekiem” esošā meža pārmeklēšanu. Kopumā slepkavas meklēšanā tika iesaistīti aptuveni 500 cilvēki. Tas bija plašākais šāda veida pasākums kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Jurija Čubarova līķis tika atrasts nākamajā dienā ap pulksten 17 vakarā, aptuveni 2 km no “Mūrnieku” mājām. Viņš bija iegājis mežā un ielīdis zvēru izraktā un ar nātrēm aizaugušā alā ar kājām pa priekšu. Viņš bija paņēmis līdzi divus šaujamieročus, no kuriem viens tika izmantots apšaudē. Pie līķa sēdēja viens no Čubarova suņiem.

Nav zināms skaidrs iemesls, kas lika slepkavam apšaut septiņus cilvēkus, taču zināms, ka visa pamatā ir īpašuma dalīšana un kaimiņu nebūšanas. Kaimiņu starpā bija pastāvīgi konflikti, Čubarovs esot uzskatījis, ka viņam 1970. gada aprīlī nodedzināta māja, lai arī policija par ugunsnelaimes iemeslu atzina pārkurinātu krāsni un bojājumus dūmvadā

Pats trakākais šajā stāstā ir tas, ka Čubarovs šo noziegumu bija rūpīgi plānojis. Tā kā vienkopus savākt visus nelabvēļus viņš pats nevarēja, slepkavam palīdzēja talka. Viņa mājā tika atrastas arī četras degvīna glāzītes un maizes rikas, domājams, pieminot paša noslepkavoto cilvēku dzīvības. Likumsargi stāsta – tas apliecina, ka slepkava esot iegājis azartā šaujot, jo noslaktēti tika septiņi cilvēki

25. septembris Iecavā bija sēru diena. Visi bojā gājušie, tai skaitā Čubarovs, tika apglabāti 26. septembrī.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu par grupveida izvarošanu Liepājā!

Pievienot komentāru