Šokējoši! Nabadzīga vai labi ģērba: kā atkarībā no tā mainās cilvēku attieksme pret pamestu bērnu? FOTO/ VIDEO

1

Nav noslēpums, ka cilvēki dažādi reaģē uz ārējo izskatu. Mēs vienmēr labvēlīgāk skatāmies uz labi ģērbtu cilvēku, nekā tiem, kas izskatās kā bezpajumtnieks. Diemžēl, tas attiecas arī uz bērniem, bet atšķirībā no pieaugušajiem, tie nekādā veidā nav pie tā vainīgi.

Šo sociālo eksperimentu veica starptautiskais bērnu fonds UNICEF Tbilisi, Gruzijā, un uzrādīja absolūti drūmus rezultātus.

Eksperimenta būtība bija filmēt 6 gadus vecu meiteni, kas viena pati stāv uz ielas, tikai sākumā viņa bija ģērbta kā meitene no turīgas ģimenes, un tad kā klaidone. Eksperiments bija jāpārtrauc, jo meitene bija pārāk apbēdināta par cilvēku reakciju.

Filmēšanas eksperimentā piedalījās 6 gadus vecā aktrise vārdā Anano.

1

Sākotnēji meitenei uzģērba tīras un skaistas drēbes, un nolika kādā no Tbilisi laukumiem. Jau pāris minūtes vēlāk meitenei sāka tuvoties cilvēki un piedāvāt palīdzību.

2

Pēc tam viņu saģērba kā klaidoni un neviens pie viņas pat nepiegāja…

3

Tad eksperimentu pārvietoja uz restorānu, kur vispirms Anano devās tērpusies labas drēbes. Meitene devās uz restorānu un apsēdās blakus svešiniekiem, kas, kā paredzams, uz meiteni reaģēja pozitīvi.

4

Tad atkal meitene pārvērtās par klaidoni. Meitene devās uz restorānu, bet šoreiz cilvēki sāka ķerties pie somām un lūgt viņu aiziet.

5

Eksperimentu nācās pārtraukt, jo Anana bija pārāk sarūgtināta par cilvēku reakciju.

6

“Tas ir tāpēc, ka mana seja bija pārklāta ar netīrumiem, un manas drēbes bija netīras.Tas ļoti mani apbēdināja. Es nezinu. Viņi man teica, lai es eju prom…” stāsta Anano.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu video!

Pievienot komentāru