Kāpēc ar vīru nepietiek? Psihologi skaidro sieviešu neuzticības iemeslus

Ja tu esi spērusi sānsoli, tas var šķist kā piedzīvojums, nedaudz slikts solis pret vīru, bet ne vairāk. Bet pēc tam sākas sarežģījumi, apgalvo psihologi.

Neuzticība pastāv tieši kopš tā laika, kad radās laulības jēdziens. Tagad tā ir realitāte, ar kuru saskaras puse no laulāto pāriem.

Ir daudz iemeslu. Psihologs Jaroslavs Samoilovs ir nosaucis dažus iemeslus, kāpēc sievietes ļaujas sānsoļiem.

Neapmierinātība ar tuvību

Banāli un vienkārši: sieviete ir precējusies, bet tuvība neapmierina. Ja vēlies gardu ēdienu, bet mājās tā nekad nav, cilvēks dodas uz restorānu. Ja mājās ir viss, izņemot labu tuvību, rodas pamats krāpšanai.

Emocionālā izdegšana

Sievietes sirds neatrofējas pēc laulībām – pat ar gredzenu pirkstā viņa var iemīlēties.

Īpaši tad, ja vīrs pēc ierašanās no darba aizraujas ar televizoru, bet kolēģim deg acis, kad viņš uz to skatās. Sievietēm nav nekā svarīgāka par mīlestību, viņām ir grūti pretoties šādam aicinājumam.

Atriebība

Sievietes skaudri uztver vīriešu nodevību, bet, ja mīli, piedot ļoti gribas. Taču instrukcijas šādai situācijai pagaidām nav izdomātas.

Piedot patiesi, bez rūgtuma un nožēlas nav viegli, ja pēc atbildes sānsoļa jūs esat kviti? Šajā gadījumā sieviešu nodevība kļūst par vakcīnu. Aci pret aci vairs nebija tik sāpīgi, un pašvērtējums atkal uzlabojās. Tikai attiecības ar vīru tagad vairs nav tādas kā iepriekš.

Vēlme izklaidēties

Šis iemesls bieži sastopams vīriešiem, bet sievietēm tas arī ir raksturīgi: tieksme pēc elementārām nesodītām baudām.

Dažas sievietes nevar nekrāpt, kā nevar atteikties no garda ēdiena vai citiem dzīves priekiem.

Bailes palaist garām iespēju

Šo “21. gadsimta slimību” sauc par zaudēta labuma sindromu: bailes palaist garām kaut ko svarīgu un interesantu, kas ir pieejams citiem cilvēkiem, bet tev ne.

To var saprast meitenēm, kurām vīrs bija pirmais vīrietis. Varbūt, kamēr viņa ir kopā ar viņu, dzīve paiet garām un viņa zaudē cerību uz īstu kaisli?

Pašapliecināšanās

Nepārliecinātu sieviešu īpatnība? Nepavisam ne. Flirtu kā veids, kā pārliecināties par savu pievilcību, izmanto lielāko daļu sieviešu, tikai līdz seksam iet ne visas. Bet tas nav retums.

Nejaušība

“Tā sanāca.” No rīta es neko neatceros. Interesants fakts: par tuvību, kad nav iespējams sevi kontrolēt (pēc pamatīgas ballītes), sievietes izjūt minimālus sirdsapziņas pārmetumus salīdzinājumā ar pārējiem nodevības iemesliem. Viņam nebija ne mazāko jūtu un pat nodomu, lai būtu vērts ilgi kaisīt pelnus uz galvas.

Emocionālā nodevība

Meli ir zemākās pretestības ceļš. Kārdinājums iet pa mazāko pretestību ievelk melos – sev un citiem cilvēkiem. Bet patiesība pieprasa drosmi, un prasme runāt attīsta iekšējo stieni. Jā cilvēks jau kopš bērnības pierod melot, viņš kļūst vājš.

Ko darīt, ja vēlaties piekrāpt vīru?

Nav vērts padoties kārdinājumam. Jūs, mazākais, nonāksiet neērtā stāvoklī: patiesība ir neizdevīga, meli ir pazemojoši.

Sievietes tiecas piedzīvot daudz lielāku vainu par savu nodevību nekā vīrieši – tev pašai būs sliktāk.

Nav jāmeklē attaisnojumi un jāpaliek pie atbildības.

Ja tu gribi piekrāpt savu vīru, tev ir divi varianti.

Noskaidrot attiecības. Viss var būt daudz vienkāršāk, nekā tu domā. Varbūt tavs vīrietis nezina, kā tevi padarīt laimīgu, jo tu nepateici.

Izšķirties. Ja attiecības ir acīmredzami aizkustinošas un tu meklē mīļāko kā glābiņu, šķiries. Ja tu izdarīji visu, ko spēj, bet neko nestrādā, attiecībām vairs nav jēgas. Tad pieņem lēmumu.

“Es tevi aicinu kļūt par savas dzīves autoru – būt laimīgai ne pa pusei, bet līdz galam. Tas ir iespējams tikai tad, kad tu dzīvo ar mīļoto cilvēku un bez sirdsapziņas pārmetumiem,” norāda psihologs.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Maģiskais attiecību skaitlis: aprēķini un uzzini, cik saderīgi esat!

8 viedas vecmāmuļas padomi sievietēm par attiecībām

Psihologi atklāj, kāpēc krāpšanā ir vainīgs tas, kurš krāpj, un ne citādi!

Pievienot komentāru