Šokolādes kēkss. Ātri pagatavojams, ļoti garšīgs!

Sastāvdaļas
1 glāze miltu
1 glāze cukura
1 glāze kefīra
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes kakao pulvera
1 ola
1,5 tējkarotes cepamā pulvera

Sastāvdaļas mērcei
1 ēdamkarote sviesta
2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes kakao
2 ēdamkarotes krējuma

Pagatavošana
1. Izsijā miltus.

2. Kakao, miltus, cepamo pulveri un cukuru rūpīgi samaisa.

3. Citā traukā sajauc eļļu, olu un kefīru.

4. Ar putojamo slotiņu sakuļ abus maisījumus. Ja lieto mikseri, ieslēdz uz maksimālo ātrumu. Jāiznāk viendabīgai masai.

5. Ieziež cepamo formu ar eļļu.

6. Ielej mīklu formā.

7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ieliek tur formu ar mīklu.

8. Cep aptuveni 40 minūtes.

9. Pa to laiku pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un liek karsēties. Nepārtraukti maisot, ļauj
uzvārīties un atstāj atdzist.

10. Izņem formu no cepeškrāsns un, kad kēkss nedaudz atdzisis, pārlej ar šokolādes mērci.

Svarīgi to darīt tad, kad tas atdzisis tikai nedaudz un ir vēl silts, bet ne karsts. Tagad tikai jāsagaida, kamēr tas atdzisis un varēsi to baudīt!

Pievienot komentāru