Šo pētījumu labā runā 20 gadu pētījumu rezultāti, lai izpētītu to ķīmisko vielu sastāvu, kuras izdalās dažādu pārtikas tauku karsēšanas laikā.
Cūkgaļas tauki satur mononepiesātināto taukskābju savienojumus, kurus karsējot neizdalās toksiskas vielas.
Taukos ir polinepiesātināta arahidonskābe, kurai piemīt vairākas derīgas īpašības: pozitīva ietekme uz smadzenēm, nierēm, sirdi, kā arī izvada no asinīm kaitīgo holesterīnu.
Šie tauki satur daudz vitamīnu A, D, E, kā arī karotīnu. Šie zemādas tauki palīdz uzturēt imunitāti un uzlabo vispārējo organisma tonusu, it īpaši aukstajā sezonā.
Daudzi cilvēki zina, ka nedrīkst sildīt ēdienu traukā, kurā ir jau iepriekš karsēta eļļa. Zinātnieki apgalvo, ka pārtika, kas atkārtoti sildīta vecajā eļļā, iegūst kaitīgas vielas, kas rodas no taukskābju sadalīšanās.
Dažas no tām izgaro ar tvaiku, bet lielākā daļa joprojām paliek ēdienā. Šie aldehīdi ir ļaundabīgo audzēju, kā arī Alcheimera un Parkinsona slimību cēlonis.
Šī iemesla dēļ angļu zinātnieki iesaka ēdienu gatavošanai, izmantojot apstrādi augstā temperatūrā, izvēlēties taukus un sviestu.
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc