Tava orhideja nezied? Lūk, kas pie vainas!

Tīklērce

Ja esat ievērojuši uz orhidejas lapām vai kātiem smalkus tīklus, tad augu bojā tīklērces. Pirmā lieta, kas būtu jāveic šajā gadījumā- nomazgāt orhideju ziepjūdenī. Tāpat ir vērts rūpīgi uzkopt vietu, kur orhideja atradās, podiņu, kā arī paliktni.

Tad augs bagātīgi jāsalaista un jāievieto improvizētā siltumnīcā, uz auga uzvelkot plastmasas maisiņu (uz 3 dienām). Paaugstināts gaisa mitrums veicina tīklērces bojāeju. Šajā laikā nepieciešams rūpīgi uzraudzīt orhideju, lai tā neiet bojā augstas temperatūras siltumnīcas iekšpusē dēļ.

Tripši

Atbrīvoties no šiem kaitēkļiem ir ļoti grūti, jo kukaiņiem ir spārni, un tas var viegli pārvietoties no viena auga uz citu. To klātbūtni var atpazīt pēc lapu krāsas maiņas, sīku punktiņu un svītriņu parādīšanās lapu aizmugurē.

Šo kaitēkļu parādīšanās bieži vien ir saistīta ar zemu mitruma līmeni vai kaimiņu augu inficēšanos ar tripšiem. Lai atbrīvotos no kaitēkļiem, labi nomazgājiet augu zem siltas dušas.

Tālāk ar šķērēm nogrieziet visas bojātās lapas. Beigās apstrādājiet augu ar “Aktellik”, sekojot norādījumiem instrukcijā.

Pamani kaitēkļus laikus un izglāb savus mīļākos augus!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru