Trīs gardas receptes šašlika marinādei: cūkgaļai, vistas, jēra gaļai

Katra veida gaļai ir savas garšas īpatnības, tās labi ņemt vērā, gatavojot marinādi šašlikam. Iedvesmai piedāvājam trīs receptes.

Saldā cūkgaļas marināde

Sastāvdaļas

80 g sojas mērces
6 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes sezama eļļas
2 daiviņas ķiploka

Pagatavošana

Bļodiņā sajauc sojas mērci, cukuru, sezama eļļu un sasmalcinātu ķiploku. Gaļas gabaliņus marinē iegūtajā maisījumā stundas.

Tomātu marināde putniem

Sastāvdaļas

125 ml tomātu sulas
2 daiviņas ķiploka
Pustējkarote sarkano piparu
2 tējkarotes cukura
Sāls

Pagatavošana

Ķiploku izspiež caur presi. Tomāta sulai pievieno ķiplokus, piparus, cukuru un sāli pēc garšas. Sagriež putnu gaļu nelielos gabaliņos, pārlej ar marinādi un atstāj uz pusstundu.

Jogurta marināde jēra gaļai

Sastāvdaļas

125 g jogurta
1 daiviņa ķiploka
Pustējkarote paprikas
2 zariņi svaigu piparmētru

Pagatavošana

Ķiploku saspiež, piparmētras nomazgā un sīki sagriež. Jogurtam pievieno papriku, ķiplokus un piparmētras, Sagriež jēra gaļu nelielos gabaliņos un marinē 2 stundas.

Pievienot komentāru