VARAM: Pašvaldību informatīvajiem izdevumiem jābūt valsts valodā, atkāpes nav pieļaujamas


Šī gada 2.oktobrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, ņemot vērā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes sēdē diskutēto, aicina LPS nepieņemt sasteigtus lēmumus un neizteikt paziņojumus, bet gan skrupulozi izvērtēt pausto nostāju attiecībā uz pašvaldību informatīvo izdevumu publicēšanu svešvalodā.

Eglīta ieskatā ir būtiski ņemt vērā riskus, kuriem ar tiek pakļauta Latvijas sabiedrība ar šādu LPS nostāju – kultūras vērtību saglabāšanas un drošības jomā.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts: “Valsts un pašvaldību informatīvajiem materiāliem, tai skaitā drukātajiem materiāliem – avīzēm, viennozīmīgi ir jābūt valsts valodā. Ja pašvaldības teritorijā ir iedzīvotāji, kuriem diemžēl ir grūtības saprast valsts valodu, tad tā ir pašvaldības atbildība par nesekmīgu integrācijas procesa nodrošināšanu. Šis LPS paziņojums kārtējo reizi izceļ pašvaldību vājo gatavību īstenot valstiski atbildīgu politiku. Šāda pašvaldību rīcība ne tikai šķeltu sabiedrību, bet radītu arī iekšēju apdraudējumu.”

Tuvākajā laikā LPS tiks aicināti uz tikšanos ar VARAM, lai diskutētu par pašvaldību informatīvo izdevumu sasniedzamajiem mērķiem, auditoriju, kā arī instrumentiem, kurus iespējams izmantot, lai ikvienā pašvaldībā vietvaras sniegtā informācija nonāktu līdz iedzīvotājiem.

Pievienot komentāru