Veselīgā delikatese: Trusis uz dārzeņu spilventiņa cepeškrāsnī!

Pēc 15 minūtēm pagrieziet trusi uz otru pusi un pārsmērējiet atlikušo marinādi. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu, ka trusis ir vienmērīgi cepts un sulīgs. Pēc 15 minūtēm atkārtojiet.

Vēl pēc 15 minūtēm aplūkojiet gaļas gatavības pakāpi. Jūs varat to apgriezt vēlreiz. Pievienojiet sasmalcinātu papriku un tomātus. Pēc tam cep 15-20 minūtes.

Gatavs! Labu apetīti!

Ir ļoti svarīgi izvēlēties kvalitatīvu un svaigu gaļu. Jauna truša gaļa, kas nav sasniegusi piecus mēnešus, parasti ir gaiši rozā, bet nobriedušāka gaļa ir tumši rozā krāsā. Senāk trušu vecums tika noteikts, to paņemot aiz pakaļkājas, – jauns dzīvnieks nedaudz pakratot saliecas.

Lai trusis būtu vēl sulīgāks un aromātiskāks, gaļu vislabāk cept mīklā. Bet paturiet prātā, ka šādā veidā tas būs gatavs pusstundu vēlāk.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru