Veselīgās un garšīgās vīģes! Kā tās pareizi izvēlēties un iekļaut uzturā.

Žāvētas vīģes

Kā izvēlēties. Lai izvēlētos labas vīģes, jums ir jāzina daži noteikumi. Pievērsiet uzmanību krāsai: tai jābūt gaiši brūnai, bēšai, matētai. Nebaidieties no balta pārklājuma- tā ir glikoze. Augļi ir nedaudz saplacināti, apmēram vienāda lieluma, nedaudz mīksti un ne pārāk sakaltuši.

Kā uzglabāt. Zemā temperatūrā un sausumā- galvenie glabāšanas nosacījumi žāvētām vīģēm. To neievērojot, žāvētie augļi pelē un tos pārņem kaitēkļu invāzija. Tāpēc glabājiet žāvētas vīģes vēsā vietā, kur tās nav pakļautas mitrumam un tiešiem saules stariem. Tās var ievietot traukā ar vāku, audekla maisā vai burkā.

Kā tās ēst. Daudziem ir jautājums, vai ir nepieciešams nomazgāt žāvētas vīģes, jo tās gājušas garu ceļu no dienvidiem līdz jūsu galdam. Augļi jānomazgā, vai pat labāk, jāizmērcē, lai padarītu tos sulīgus.

Žāvētas vīģes var ēst vienkārši tāpat, bez jebkādas apstrādes. Tās piešķir aromātisku noti jebkuram ēdienam vai dzērienam. Graudaugu, konditorejas izstrādājumiem, piena desertiem- vīģes ir labākie draugi, tāpēc nevajag skopoties un bagātīgi iekļaut tās uzturā.

Vīģes dod enerģiju, atsvaidzina, uzlabo garastāvokli un vitalitāti, stiprina un atsvaidzina ķermeni.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru