VIDEO: Maskavā atvadās no leģendārā krievu aktiera Nikolaja Karačencova

Slaveno Krievijas teātra un kino aktieri Nikolaju Karačencovu, kurš nomira 26. oktobrī Maskavā, atturīgā ceremonijā apglabāja pirmdien Trojekurovskas kapsētā, vēsta mk.ru.

Ceremonija bija īsa, Karačencova ģimene lūdza sanākušos nefotografēt un nefilmēt ar telefoniem. Uz kapa uzlikts pagaidu krusts, pie kura novietoti ziedi un vainagi.


Nikolaju Karačencovu apglabāja Trojekurovskas kapsētā

Padomju un krievu teātra un kino aktieris Nikolajs Karačencovs, kurš arī Latvijā pazīstams no daudzām filmām un mūzikla “Junona un Avoss”, aizgājis mūžībā 26. oktobrī – dienu pirms savas 74. dzimšanas dienas, vēsta TASS.

“Jā, mēs apstiprinām. Tas notika Maskavas 62. slimnīcas reanimācijā, bez desmit minūtēm deviņos no rīta,” atklāja aktiera dēls Andrejs Karačencovs.

d31fa72b8a9484e56c88ebd968c048a1_ce_3072x1918x0x132_cropped_960x600

Nikolajs Karačencovs oktobra sākumā nokļuva slimnīcā ar abpusēju plaušu karsoni, bet ceturtdienas vakarā viņam pārstāja darboties nieres, tāpēc aktieri pārveda uz reanimācijas nodaļu. Tur viņš nomira 26. oktobra rītā, bet atvadīšanās notika viņa dzimtajā “Ļenkom” teātrī 29. oktobrī.

Tās pašas dienas vakarā “Ļenkom” aktiera piemiņai notika izrāde “Junona un Avoss”.

Karačencova veselības problēmas sākās jau 2005. gadā, kad viņš Maskavā nokļuva smagā auto avārijā un guva galvas traumu. Sekoja vairākas operācijas un ilgstoša rehabilitācija, savukārt 2017. gadā aktierim atklāja arī neoperējamu plaušu vēzi.

Uz skatuves pēc smagās avārijas aktieris tā arī neatgriezās, viņa runas spējas nebija atjaunojušās 13 gadu laikā, bet atsevišķos projektos viņš tomēr piedalījās, piemēram, kopā ar komponisti Jeļenu Stružikovu prezentēja kopīgu ierakstu “Я не солгу!” un nofilmējās epizodiskā lomā filmā “Белые Росы. Возвращение”.

Savas karjeras laikā Karačencovs filmējies gandrīz 140 kinolentēs un seriālos, tostarp “Белые росы”, “Старший сын”, “Человек с бульвара Капуцинов”, “Собака на сене”, “Приключения Электроника”, “Кровавая надпись”, “Батальоны просят огня”, “Благочестивая Марта”, “Остров сокровищ”, “Трест, который лопнул”, “Криминальный квартет”, “Петербургские тайны”.

Visus kaskadieru trikus piedzīvojumu filmās viņš izpildīja pats. Tāpat arī dziedāja dziesmas dažādām aktierfilmām un animācijas filmām, kas pēc tam tika izlaistas albumu formātā – kopumā aktieris ierakstījis vairāk nekā 200 dziesmu.

Pievienot komentāru