Sastāvdaļas
2 ola
270 g cukura
10 g vaniļas cukura
1 l piena
200 g miltu
1 ½ ēdamkarotes cietes
250 ml saldā krējuma (tauku saturs 30–35%)
1 kg gatavu kārtainās mīklas maizīšu vai strūdeļu ar ķiršiem
50 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Ar slotiņu sakuļ vaniļas un parasto cukuru ar olām. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cieti, pievieno olu un cukura maisījumu. To dara pakāpeniski, lai labāk sajauktos.
Sasilda pienu. Dažas minūtes pirms tas sāk vārīties tievā strūkliņā lēnām pielej tam olu un miltu maisījumu. Pastāvīgi maisa. Samazina uguni līdz mazai un vāra, līdz krēms sabiezējis.
Vārīto krēmu pilnībā atdzesē. Pielej tam atdzesētu saldo krējumu. Lej pakāpeniski, katru porciju samaisot.
Liek traukā dažas kārtainās maizītes un bagātīgi pārziež ar krēmu.
Katrai nākamajai kārtai diametrā jābūt nedaudz mazākai par iepriekšējo, tad iznāks kas līdzīgs mājiņai.
Svarīgi, lai izmantotās maizītes būtu no kārtainās vai smilšu mīklas, citādi kūka neiesūksies.
Gatavo torti pārkaisa ar rīvētu tumšo šokolādi vai rotā pēc vēlēšanās. Liek ledusskapī uz nakti.
Labu apetīti!
Avots: “Lifehacker”