Ingvera tēja
Ingveru var pievienot ēdienam vai no tā pagatavot tēju. Mēs esam sagatavojuši recepti sildošam dzērienam, kas uzlabos jūsu veselību un uzmundrinās tāpat kā tase kafijas.
Sastāvdaļas
- 750 ml ūdens;
- 3 ēd.k. rīvētas ingvera saknes;
- cukurs (pēc vajadzības un garšas);
- melno piparu šķipsniņa;
- 20 ml citronu vai apelsīnu sulas.
Pagatavošana
Vārošā ūdenī pievienojiet sasmalcinātu ingveru un cukuru, ja vēlaties. Pavāriet 5 minūtes. Noņemiet no karstuma, pievienojiet melnos piparus, pārklājiet ar vāciņu. Pēc 5 minūtēm tēju nokāš, pēc tam pievieno sulu.
Kontrindikācijas
Neskatoties uz visām ingvera priekšrocībām, dažiem cilvēkiem tas tomēr nav ieteicams. Šo sakni nevar lietot bērni, kas jaunāki par diviem gadiem, cilvēki ar koagulācijas traucējumiem, kuņģa čūlu un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, žultsakmeņiem un aknu darbības traucējumiem. Cilvēkiem ar sirds un asinsvadu slimībām vai diabētu tas jālieto piesardzīgi. Lai noteiktu devu, konsultējieties ar ārstu un stingri ievērojiet to.
Visi pārējie var lietot ingveru kā ne tikai noderīgu, bet arī gardu dzērienu vai ēdienu papildinājumu.
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com