10 lietas, kas atņem jums spēku

6. Jūs dzīvojat pie rozetes

5

Šis punkts attiecas uz cilvēkiem, kuri guļ kā tam vajadzētu būt 8 stundas, bet jūtas bezspēcīgi. Tas ir tāpēc, ka svarīgi ir ne tikai tas, cik daudz jūs guļat, bet arī jūsu miega kvalitāte. Lielākā kļūda ir tas, kā daudzi cilvēki pavada laiku pirms došanās gulēt- pie ekrāniem. TV, viedtālruņi, planšetes, klēpjdatori- kā rezultātā viņu centrālā nervu sistēmu ir stresā, un miegs nav kvalitatīvs. 2 stundas pirms gulētiešanas ir nepieciešams atlikt visus sīkrīkus, tad no rīta jūs jutīsieties moži.

7. Jūs pārāk ilgi guliet

6

Daudzi zinātnieki šo ieradumu sauc par “miega alkoholismu”. Tā paģiras- letarģija un apātija visas dienas garumā. Ieradums ilgi gulēt mulsina un maldina bioloģisko smadzeņu ritmu, kas ir atbildīgs par jūsu ikdienas rutīnu. Nav brīnums, ka cilvēki saka: “Kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu!”. Mēs jūtamies aktīvāki, uzmanīgāki, un galu galā mūsu diena ir produktīvāka.

8. Fizisko aktivitāšu trūkums

7

Mazkustīgs dzīvesveids iesūc stagnācijā. Tas var nopietni ietekmēt jūsu veselību. Stīva mugura, kakls un galva un ilgstošas sāpes. Ja jūs uzturat regulāru aktivitāti, tas palīdz līdzsvarot hormonus, dod spēku, palīdzēts cīnīties ar lieko svaru un garastāvokļa svārstībām.

Nav nepieciešams uzstādīt rekordus- pietiekami, ja jūs darbosieties 20 minūtes katru dienu, un organizēsiet 5 minūšu stiepšanos.

9.Pārtikas nepanesamība

8

Saskaņā ar pētījumu, ir trīs galvenās pārtikas grupas, kas var izraisīt letarģiju: piena produkti, glutēni, un augļi un dārzeņi no nakteņu dzimtas (kartupeļi, tomāti, baklažāni, pipari). Tāpēc ir lietderīgi konsultēties par pārtiku pie ārsta.

10. Veselības stāvoklis

11

Ir vairākas slimības, kas var izraisīt letarģiju un apātiju. Tas varētu ietvert zināmu alerģiju, anēmiju un diabētu. Tās ietekmē dzelzs un cukura līmeni organismā- tātad ir nogurums.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru