10 pazīmes tam, ka esi slikta māte

Jūs neesat laba māte, ja:
1. Salīdzināt savu bērnu ar citiem bērniem

To nevar darīt, jo jūs apdraudat sava bērna pašapziņu. Bez tam, jums vajadzētu uzsvērt tās īpašības, kuras jūsu bērnam ir patiešām labas, attīstiet tās un esat lepnas par savu bērnu.

2. Jūs neuzticaties savam bērnam

Tas attiecas arī uz verbālo neuzticību, un uz tiem briesmīgajiem brīžiem, kad jūs lasāt jūsu bērna personiskās dienasgrāmatas vai sarunas tālrunī vai sociālajos tīklos.

3. Jūs neuzticat bērnam darīt kaut ko noderīgu

Tas tā notiek, ka mātes bieži neļauj bērniem darīt vienu vai otru lietu, jo viņš var ko salauzt vai sabojāt. Tas ir nepareizi, jo ikvienam ir jāmācās no savām kļūdām.

4. Gaidat, ka bērns būs realizēs jūsu plānus

Briesmīga kļūda. Bērnam nevajadzētu iet mācīties tādā profesijā, kurā jūs nespējāt realizēt sevi! Viņam nevajadzētu iet uz nodarbībām, kas ir interesantas jums, nevis viņam. Izvēlieties viņam kaut ko piemērotu pēc viņa interesēm.

5. Aizliedzat visu

Stingrībai jābūt normētai. Nedrīkst teikt bērnam “nē” un “nedrīkst” uz visām viņa prasībām.

2

6. Jūs domājat, ka jums vienmēr ir taisnība

Mammām, lai gan bieži, bet ne vienmēr ir taisnība. Nepadaries sevi par elku viņa acīs, bērns tāpat zina, ka viņam jūs ir jāmīl un jāciena.

7. Jūs neglabājat bērna noslēpumus

Bērniem jau tā ir grūti būt atklātiem pret saviem vecākiem, tāpēc, ja viņi pastāstīs jums par savu pirmo mīlestību un citām emocijām jums ir jārūpējas par to, lai tas paliek starp jums diviem!

8. Jūs nezināt, kas ir jūsu bērna draugi

Jums ir jāzina ne tikai vārdus, bet pat numurus un adreses dažiem no tiem. Tas ir tik svarīgi, ja esat gādīga māte!

9. Jūs neļaujat bērnam sapņot

Neizsmejiet sava bērna sapņus un vēlmes, kā arī jums nevajadzētu teikt, ka tie nav iespējami. Kā jūs zināt? Varbūt viņš jūs vēl pārsteigs!

10. Darbs jums ir pirmajā vietā

Bērns to jūt. Ja jūs esat vienmēr aizņemta, tad ir maz ticams, ka bērns būs atklāts pret jums un jutīs jūsu atbalstu.

Ir tik daudz iemeslu saukt jūs par labu mamma, tad kāpēc nepadarīt jūsu bērnu laimīgu? Dažreiz izdabājiet viņam, klausieties stāstus par dzīvi un atgādiniet viņam, ka viņu mīlat!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru