13 gudrības, kas palīdzēs izvēlēties pareizo apavu pāri!

 

1. Ja vēlaties iegādāties zamšādas apavus, jums nevajadzētu aizmirst, ka tie diezgan izstiepsies, tāpēc pārliecinieties, ka tie cieši pieguļ pie kājas.

2. Ja jūs pērkat apavus ar iekšējo kažokādu, neaizmirstiet, ka laika gaitā tā saspiedīsies un radīsies papildus brīvā telpa.

3. Ja apaviem ir pagarināts purngals, 1- 2 cm jāpaliek brīviem!

4. Ja plānojat iegādāties kurpes ar papēžiem, pārliecinieties, ka kāja apavos nekustas, jo pretējā gadījumā jūs varat ātri nolauzt papēžus.

5. Ir svarīgi atcerēties, ka pēda var kļūt garāka un platāka, tāpēc periodiski izmērīt tās lielumu.

6. Pamēģiniet jaunajās kurpēs pastaigāt pa atšķirīgām virsmām, lai redzētu, vai tajos ir ērti. Nekādā gadījumā nestaigājiet pa paklāju- tas padara papēdi simts reizes ērtāku.

2

7. Pārbaudiet kurpes iekšpusi ar tausti. Ir svarīgi, lai tur nav cietu izvirzījumu.

8. Iegādājieties kurpes vēlā pēcpusdienā, jo tad jūsu kājas ir nedaudz pietūkušas, tāpēc nākotnē tas neradīs diskomfortu.

9. Neiegādājieties kurpes, kas stipri ieskauj kāju, jo, ja tās neizstiepsies, tas var kaitēt jūsu veselībai.

10. Pārbaudiet zoles elastību. Ja tā ir nepietiekama, jums būs neērti staigāt.

11. Pārbaudiet pretestību. Ja kurpēm ir augsti papēži, mēģiniet nedaudz uzspiest uz pacēlumu. Ja tas kropļo papēžu atrašanās vietu, tad kurpes nav tā vērtas.

12. Apavus mēriet uz lielākās pēdas. Jā, nedaudz, bet pēdas bieži vien atšķiras pēc lieluma, tāpēc jums ir nepieciešams uzmērīt abus pāra apavus, lai redzētu, vai abas pēdas jūtas labi.

13. Pārbaudiet purngalu un papēdi. Uzspiediet uz tiem. Ja iespiedums paliek- tā ir slikta zīme.

Atcerieties šos padomus, kad dosieties uz veikalu pēc jauna apavu pāra! Atcerieties, jūsu pēdām jājūtas komfortabli, lai vēlāk nerastos veselības problēmas!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru