3 briesmīgas pazīmes, ka jūsu laulība ir nonākusi posmā “pirms šķiršanās”

Kad attiecības ir iepazīšanās posmā, visi pāri ļoti daudz sarunājas. Par visu. Mīlētāji runā par iecienītākajiem produktiem, hobijiem, simpātijām un antipātijām. Viņi apspriež savas ģimenes un tradīcijas. Viņiem rodas nopietnas sarunas par laulību, karjeru, bērniem…

Un tad viņi apprecas…

 

Kāpēc vīrs un sieva vairs nesarunājas? Varbūt precējušies cilvēki ir pārāk aizņemti ar darbu, bērniem un citiem pienākumiem? Vai varbūt viņi domā, ka laulība ir attiecību virsotne, un tagad jūs varat beidzot atpūsties? Lai kā arī būtu, lielākā daļa cilvēku laulībā vairs nerunā par to, kas viņiem rūp tikpat atklāti kā iepriekš.

Bet jebkurš pāris, kas pārstāj rūpties par attiecībām, ātri nostājas uz šķiršanās ceļa. Šeit ir trīs brīdinājuma zīmes, kas liecina, ka laulība ir “pirms šķiršanās” fāzē.

1. Neziņa

Ja jums laulībā rodas emocionālais bads un laulātajam nav ne jausmas par jūsu ciešanām, noteikti mainiet to! Ja jūs abi pastāvīgi slēpsiet to, kas jums rūp, tad beigās nonāksiet pie laulības izbeigšanās.

2. Nenovērtējums

Šī fatālā kļūda var maksāt jūsu laulību! Nenovērtēšana ir tad, kad viens vai abi partneri jūtas nevēlami un nenozīmīgi, un to sirsnīgās jūtas un darbības pastāvīgi tiek devalvētas. Cilvēkam ir iedzimta nepieciešamība justies vajadzīgam, gūt atzinību par savām pūlēm. Bez komunikācijas būs ļoti grūti (ja ne neiespējami) sajust, ka jūsu partneris ciena un novērtē jūs kā cilvēku, kā partneri, kā neatņemamu ģimenes daļu.

3. Necieņa

Ja jūs nejūtat cieņu pret sevi, jums noteikti ir problēmas komunikācijā ar savu dzīvesbiedru. Jums nebūs iespēja izteikt savas jūtas, vai būt pārliecinātam, ka esat sadzirdēti un saprasti pareizi. Psihologi apgalvo, ka tieši cieņas trūkums ģimenē bieži noved pāris pie šķiršanās.

Pārpratumi vai atklātas komunikācijas trūkums rada plaisu starp vīru un sievu. Sākumā pāris sāk slēpt savas patiesās jūtas, bet  pēc tam cenšas izbeigt laulību. Tikai labi izveidota komunikācija var aizsargāt pāri no šo brīdinošo “pirms šķiršanās” zīmju parādīšanās!

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru