Siltajā sezonā bez svaigiem un viegliem salātiem neiztikt. Trīs labas receptes iesaka pazīstamā uztura speciāliste Lolita Neimane.
Cigoriņu salāti
(l porcija, 94 kcal)
100 g cigoriņu
200 g gurķu
Mērcei jogurts bez cukura pipari sāls zaļumi — loki, kressalāti, dilles, baziliks Pēc izmērcēšanas etiķūdenī sagriež cigoriņus un gurķus. Tos pārlej ar jogurta mērci.
Tomātu un kviešu asnu dīgstu salāti
(l porcija, 218 kcal)
600 g tomātu 100 g kviešu asnu dīgstu 100 ml dabīga jogurta 3 ēdamk. etiķa 120 ml vājpiena 3 ēdamk. svaigu zaļumu — bazilika, pētersīļu, lociņu u. c. 1 tējk. medus
Tomātus sagriež, liek lielā bļodā un uzmanīgi sajauc ar pārējām sastāvdaļām.
Tunča salāti
(4 porcijas, l porcija — 180 kcal)
200 g konservētas tunzivs
1 krūze sasmalcinātu sīpolu
200 g rīvēta kolrābja
½ krūzes zaļo pupiņu
½ sarkanā saldā pipara
1 vidēji liels tomāts
1 salātgalva
Sastāvdaļas, izņemot salātus un tomātu, sasmalcina un sajauc kopā.
Tomātu sagriež četrās daļās, bet salātgalvu sadala pa lapām.
Izvieto uz šķīvja, virs salātapām uzliek tunzivs maisījumu.
[…] 3 svaigu un vieglu salātu receptes vasarai: ar cigoriņiem, dīgstiem un tunci. Iesaka Lolita Neima… […]