3 svaigu un vieglu salātu receptes vasarai: ar cigoriņiem, dīgstiem un tunci. Iesaka Lolita Neimane

Siltajā sezonā bez svaigiem un viegliem salātiem neiztikt. Trīs labas receptes iesaka pazīstamā uztura speciāliste Lolita Neimane.

Cigoriņu salāti

(l porcija, 94 kcal)

100 g cigoriņu

200 g gurķu

Mērcei jogurts bez cukura pipari sāls zaļumi — loki, kressalāti, dilles, baziliks Pēc izmērcēšanas etiķūdenī sagriež cigoriņus un gurķus. Tos pārlej ar jogurta mērci.

LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT!

Tomātu­ un kviešu asnu dīgstu salāti

(l porcija, 218 kcal)

600 g tomātu 100 g kviešu asnu dīgstu 100 ml dabīga jogurta 3 ēdamk. etiķa 120 ml vājpiena 3 ēdamk. svaigu zaļumu — bazilika, pētersīļu, lociņu u. c. 1 tējk. medus

Tomātus sagriež, liek lielā bļodā un uzmanīgi sajauc ar pārējām sastāvdaļām.

Tunča salāti

(4 porcijas, l porcija — 180 kcal)

200 g konservētas tunzivs

1 krūze sasmalcinātu sīpolu

200 g rīvēta kolrābja

½ krūzes zaļo pupiņu

½ sarkanā saldā pipara

1 vidēji liels tomāts

1 salātgalva

Sastāvdaļas, izņemot salātus un tomātu, sasmalcina un sajauc kopā.

Tomātu sagriež četrās daļās, bet salātgalvu sadala pa lapām.

Izvieto uz šķīvja, virs salātapām uzliek tunzivs maisījumu.

COMMENTS

Pievienot komentāru