5 ikdienas ieradumi, kas ir tikpat kaitīgi kā smēķēšana un alkohols

1. Jūs sēžat visu dienu.

Pat ja jums patīk sports, bieži vien diena tiek pavadīta sēdus stāvoklī, kam ir negatīva ietekme uz jūsu ķermeni. Ķermenis sāp, tas atstāj ietekmi uz stāju un svaru, un sēžamvietu. Turklāt, ar mazkustīgu dzīvesveidu tiek saistīti ap 160000 krūts, resnās zarnas, prostatas un plaušu vēža gadījumu.

1

Ko darīt?

Padariet to par paradumu, ņemt pārtraukumus. Ja jums ir daudz darba, jūs joprojām varat atļauties pārtraukumu no 10-15 minūtēm- pastaigāt vai izstaipīties. Pastaiga- tas ir ļoti noderīgi.

2. Tu ēd pārāk daudz gaļu un sieru.

Dzīvnieku olbaltumvielas satur hormonus, kas veicina vēža šūnu augšanu. Ja jūs ēdat pārāk daudz šo proteīnu, jūsu risks saslimt ar vēzi palielinās četras reizes!

f731e368603ea267607ef819dd7d5ce2

Ko darīt?

Aizstāj kādu no dzīvnieku olbaltumvielu produktiem ar veģetārām olbaltumvielām. Interesanti, ka pēc 65 gadu vecuma cilvēks var ēst dzīvnieku olbaltumvielas biežāk, jo hormoni, kas veicina vēža šūnu augšanu, palēnina savu darbību.

3. Jūs gatavošanai izvēlaties nepareizo eļļu.

Ja jūs cepšanai izmantojiet nepareizo eļļu, jūs riskējat pat izraisīt elpceļu iekaisumu! Eļļas, kas nav piemērotas cepšanai, augstā temperatūrā rada aldehīdus, kas nelabvēlīgi ietekmē organismu.

3

Ko darīt?

Uzziniet, kā gatavot, izmantojot dažādas eļļas. Piemēram, olīveļļa nav piemērota gatavošanai augstā temperatūrā, bet ideāli piemērota cepšanai zemā temperatūrā. Avokado eļļa- labākā izvēle cepšanai augstā temperatūrā. Un neaizmirstiet ieslēgt nosūcēju vai nedaudz atvērtu logu!

4. Jūs sauļojaties solārijā.

Smēķēšana rada mazāku risku saslimt ar vēzi, nekā šāds iedegums!

4

Ko darīt?

Pirmkārt, mēģiniet iemīlēt bālu ādu. Ja jūs patiešām vēlaties iegūt tumšu ādas toni, ēdiet vairāk burkānus un tomātus. Abi produkti ir bagāti ar karotīnu, kas spēj dabiskā ceļā nedaudz mainīt ādas krāsu.

5. Jūs nepietiekami guļat.

Šis noteikti ir viens no sliktākajiem mūsdienu sabiedrības ieradumiem! Hronisks miega trūkums izraisa augstu asinsspiedienu, sirdslēkmes, insultu, aptaukošanos un daudzas citas veselības problēmas. Sliktas kvalitātes miegs, kas tiek pastāvīgi pārtraukts, var novest pie vēža audzēju veidošanās.

5

Ko darīt?

Nedomājiet, ka nogurums- tas ir normāli! Ja jums liekas, ka jums trūkst miega, pārliecinieties, ka jūs veltat pietiekami daudz laika atpūtai. Ja jūs ciešat no bezmiega, tad konsultējieties ar ārstu!

Kā jūs varat redzēt, cilvēki bieži vien aizmirst rūpēties par savu veselību tajās situācijās, kad šķiet, ka tas nav nekas bīstams. Tomēr, rūpējieties par sevi un nepieļaujiet šīs kļūdas!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru