5 ikdienas ieradumi, kuru dēļ pieņematies svarā pat to nemanot

3. Jūs pārmērīgi lietojat mākslīgos saldinātājus

Mākslīgie saldinātāji, ko lielos daudzumos satur gāzētie dzērieni, sekmē lieko kilogramu rašanos. Cilvēka smadzenes uztver saldo kā sava veida atlīdzību, tādējādi pieprasot tos vairāk un vairāk. No cukura un tā atvasinājumiem cilvēkam rodas atkarība, bez kuras viņš nevar dzīvot. Kāds pētījums pierādīja, ka divas līdz trīs porcijas limonādes dienā palielina aptaukošanās risku par 33%. Mēģināt tikt galā ar savām vājībām. Jūs redzēsiet, ka piedzīvosiet patiesu brīvību, kad sapratīsiet, ka saldumi vairs nekontrolē jūsu dzīvi.

4. Jūs izlaižat ēdienreizes

Daudzi cilvēki joprojām uzskata, ka jebkādu kaloriju uzņemšana uzreiz novedīs pie liekā svara. Ja jūs izlaižat pusdienas vai vakariņas tikai tāpēc, ka jūs domājat, ka tā zaudēsiet svaru, jūs kļūdāties. Izlaižot maltītes, jūs sagraujat savu vielmaiņu. Vielmaiņa palēninās, un tad jūs sākat pieņemties svarā. Organismam rodas panika, ka tas drīz paliks bez barības, tāpēc tas sāk uzglabāt liekās kalorijas. Lai regulētu vielmaiņu, ēdiet sabalansētas mazas maltītes ik pēc 2-3 stundām.

5. Jūs dzert nepietiekami daudz ūdens

Daudzi cilvēki var izjust tādus simptomus kā nogurums, reibonis, sāpes locītavās, bads, nieze, jo tie patērē nepietiekami daudz ūdens. Cilvēka ķermenis sastāv galvenokārt no ūdens un jebkuri procesi, kas tajā notiek, pieprasa šķidrumu. Organisma šūnas prasa ūdeni, un mēs to jūtam. Vai esat pamanījuši, ka reizēm jums kaut ko sagribas, bet jūs nezināt, kas tas varētu būt? Tu esi izsalcis, bet it kā nesen paēdi? Tā ir zīme, ka, visticamāk, jūsu ķermenis ir dehidratējies. Izdzeriet glāzi ūdens un nogaidiet. Ja pēc 5 minūtēm no bada nav ne vēsts, tad pie vainas bija slāpes. Mēs bieži jaucam slāpes ar badu un paēdam…

Kā jūs varat redzēt, diezgan nekaitīgi ieradumi var izraisīt lieko svaru. Mēģiniet kontrolēt sevi, ēst mazāk saldumus, dzert vairāk ūdens, ievērot porciju lielumu, un organisms pateiks jums “paldies!”.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru