5 lietas, kas var kaitēt bērna veselībai

Silts apģērbs

  • Jo mazāks bērns, jo sliktāk darbojas viņa termoregulācija, tāpēc viņš ātri atdziest un pārkarst. Pārkaršana noved pie neirozes un bīstama karstuma dūriena.
  • Pārāk silts apģērbs neļauj organismam izstrādāt pareizo aizsargājošo reakciju uz laika apstākļu izmaiņām, kas izraisa saaukstēšanos un vāju imunitāti.

Apģērbam būtu jābūt no dabiskiem, elpojošiem audumiem, un tam ir jābūt par vienu kārtu vairāk nekā pieaugušajiem. Bērnam ir komfortabli, ja viņam ir silts un sauss vēders un krūtis, rozā un siltas rokas un kājas.

Elektroniskie sīkrīki

  • Zilā gaisma, ko izstaro LED ekrāni, ietekmē tīkleni, kas var novest pie makulas deģenerācijas. Laika gaitā tas apdraud ar aklumu un kataraktu.
  • Aizrāvies ar planšeti un viedtālruni, bērns nesaņem pietiekami daudz stimula no reālās pasaules, neattīsta sajūtas un smalko motoriku, nedzīvo komunikācija. Tas viss noved pie nepietiekamas pieres daivas smadzeņu attīstības, kas ir atbildīga tai skaitā par runu, personību, komunikāciju, lēmumu pieņemšanu.

Ierobežo ierīču lietošanu līdz 1 stundai dienā pēcpusdienā. Šādas ierīces ieteicamas vien bērniem, kas vecāki par 2 gadiem. Ierīču lietošanas laikā bērnam ir jākomunicē ar vecākiem vai vienaudžiem.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: adme.ru

Pievienot komentāru