6 dzīves notikumi, kas noved pie liekā svara pieauguma

1. Jūs saņēmāt paaugstinājumu amatā

1

Esat saņēmuši paaugstinājumu, un tagad jūs pavadāt darbā pat vairāk laika, un tādējādi rodas mazkustīgs dzīvesveids. Jūs sēžat, aizmirstot par fiziskām aktivitātēm. Turklāt cilvēki, kuri pavada komandējumos 20 dienas mēnesī, cieš no aptaukošanās par 92% vairāk, nekā tie, kas uz citām pilsētām vai valstīm ceļo mazāk. Un, protams, cilvēki, kas strādā garas stundas, dažreiz piedzīvo zvērīgu apetīti.

Kā tikt galā?

Tikai neaizmirstiet, ka jebkurš sēdošs darbs vai klimata pārmaiņas nedrīkst ietekmēt jūsu aktivitāti. Darbā mēģiniet piecelties un pastaigāt, bet, ja jūs birojā vai viesnīcas istabā esat viens, veiciet nelielu vingrošanu. Ēd visu dienu mazās porcijās, neatstājiet visu savu izsalkumu vakariņām.

2. Esat ticis atlaists

Esat zaudējis savus ienākumus, izmisumā sākat ēst neveselīgu pārtiku… visu, kas var novest pie svara pieauguma.

Kā tikt galā?

Jums jātiek galā ar stresu. Mēģiniet atrast vingrinājumus labam miegam. Sagatavojiet sev veselīgas vakariņas un pusdienas, nedomājot par to, ka jūs esat zaudējis savu iemīļoto darbu. Ja jūs dzīvosiet normālu dzīvi, tad viss drīzumā nokārtosies!

3.Esat izšķītušies ar savu mīļoto

Profesors uztura jomā Lorens Dinors liek uzsvaru uz jēdzienu “uztura konverģences”. Lieta tāda, ka, ja izšķiraties ar partneri, pastāv risks, ka pārņemsiet viens otra ēšanas paradumus. Ja esat kādreiz ēdis vieglas maltītes, tad tagad mēģināsiet nepārtraukti ēst sava partnera iemīļotos ēdienus, jūs riskējat iegūt lieko svaru! Tas notiek tāpēc, ka tās ir izmaiņas organismā.

Kā tikt galā?

Pirmkārt, nedodieties uz lielveikalu, kad esat izsalkuši. Tas palīdzēs apzināti tuvoties produktu izvēlei. Otrkārt, kad esat nolēmis eksperimentēt ar jaunu pārtiku, tad mēģiniet košļāt lēni. Tā jūs apēdīsiet par 15% mazāk nekā ātrā tempā.

4. Jums ir mazs bērns

Pirmkārt, mazu bērnu mammām bieži vien nav laika ēst, tāpēc viņas paēd steigā un kustībā, bieži grēkojot ar neveselīgu, ātri pagatavojamo pārtiku. Otrkārt, ja bērns ir nedaudz paaudzies un sācis ēst dažādus pārtikas produktus, mamma var pakļauties bērna spiedienam un iegādāties našķus gan sev, gan bērnam.

Kā tikt galā?

Neļaujiet apstākļiem valdīt pār sevi. Jums jāatceras, ka ar bērna ienākšanu jūsu dzīvē, jums nav jāpārtrauc rūpēties par sevi.

5. Jūs esat devies atvaļinājumā

Nav nekāds noslēpums, ka brīvdienās cilvēki bieži pieņemas svarā. Viesnīcu ēdiens, “viss iekļauts”, nacionālā virtuve, pie kuras jūsu organisms nav paspējis pierast. Turklāt atvaļinājumā bieži palielinās patērētā alkohola daudzums. Tas arī noved pie svara pieauguma.

Kā tikt galā?

Neuzvedieties kā mežonis. Ja esat nonācis jaunā valstī, baudiet tās virtuvi saprātīgi. Nepārēdieties tā, ka jau pirmajā dienā kuņģī jūtams smagums!

6. Esat sasniedzis 30 gadu vecumu

30-gadi

No šī vecuma lieko svaru nav tik viegli zaudēt. Ja esat apmierināts ar savu svaru, mēģiniet to saglabāt, bet, ja jūs neesat apmierināts ar sevi, pieņemt to, ka jums ir uzmanīgi jāmēģina zaudēt svaru.

Kā tikt galā?

Jums ir nepieciešams iesaistīties spēka treniņos, lai saglabātu ķermeni labā formā. Hārvardas universitātes pētījumā konstatēts, ka spēka treniņi palīdz paātrināt vielmaiņu. Nodarbojieties ar tiem vismaz 20 minūtes dienā, un jūsu ķermenis vienmēr būs formā!

Ievērojiet šos padomus un nebaidieties no šiem 6 dzīves notikumiem, jo ​​pats svarīgākais – nekad nepārstāt rūpēties par sevi un savu veselību!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru