6 iespējas “izslēgt” hormonus, kas atbild par pieņemšanos svarā

4. Izvairieties no sojas produktiem

Estrogēnam ir svarīga loma sievietes ķermenī. Tā trūkums noved pie menopauzes, reproduktīviem traucējumiem un svara pieauguma. Sojas produkti satur arī fitoestrogēnus- augu savienojumi, kas līdzīgi cilvēka hormonu struktūrai. Fitoestrogēni var bloķēt normālu estrogēnu ražošanu un radīt problēmas ar reproduktīvo veselību un aptaukošanos.

5. Cīnieties ar stresu un atsakieties no kafijas

Kortizols- stresa hormons, kas izstrādājas, kad cilvēks piedzīvo bailes, vilšanos vai dziļu nogurumu. Rezultāts ir “stresa traucējumi”. Šis destruktīvais ieradums noved pie svara pieauguma. Neļaujiet stresam kontrolēt jūsu ēšanas paradumus. Uzziniet, kā tikt galā ar stresu, izmantojot pastaigas dabā, 15 minūšu atpūtu vannā vai meditāciju. Bez tam, kofeīns stimulē kortizolu. Izvairieties no kofeīnu saturošiem dzērieniem un jūs ievērosiet, ka jūsu stress un apetīte ievērojami samazināsies.

6. Izvairieties no graudaugiem

3

Graudaugu produkti ietekmē palēninās vairogdziedzera hormonu ražošana. Zems šo hormonu līmenis var izraisīt svara pieaugumu. Ja jums ir aizdomas, ka jūsu svara pieaugums ir saistīts ar vairogdziedzera hormoniem, obligāti dodieties pie ārsta un nododiet analīzes, ārsts var izrakstīt Jums zāles, kas normalizēt TSH hormonu.

Cerams, ka šie padomi palīdzēs jums vadīt svara zaudēšanas mehānismu un viegli zaudēt svaru.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS UN FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru