6 intīmi sieviešu jautājumi, ko kautrējieties pajautāt

Tātad, ar ko visbiežāk saskaras sievietes:
1. Menstruācijas 2 reizes mēnesī

Menstruālā cikls sievietei vidēji ir starp 25 un 35 dienām. Ja tas ir īsāks vai garāks, tas nozīmē, ka jums ir hormonāli traucējumi. Ja jums rodas šādas problēmas, nevajadzētu atlikt vizīti pie ārsta. Speciālisti veiks visus nepieciešamos pētījumus, lai palīdzētu noregulēt jūsu ciklu.

2. Izsitumi kaunuma zonā

Bieži vien nelieli izsitumi intīmajā zonā nav infekciozi, bet bieži vien matiņu likvidācijas sekas, izmantojot skuvekli. Uz brīdi pārtrauciet lietot skuvekli un novērojiet izsitumus. Ja tie nepāriet, tad sazinieties ar savu ārstu.

2

3. Asimetriskas kaunuma lūpas

Saskaņā ar ginekologu teikto, tā ir pilnīgi normāla lieta. Kaunuma lūpas lielākai daļai sieviešu ir asimetriskas. Šajā gadījumā neuztraucieties. Bet, ja tas rada jums diskomfortu, jūs varat izmantot labioplastiku. Estētisku apsvērumu dēļ, šo procedūru izmanto aptuveni 37% sieviešu.

4. Nieze makstī pirms menstruācijām

Visa cikla laikā ķermenī notiek hormonālās izmaiņas, kas noved pie estrogēnu līmeņa samazināšanās pirms menstruācijām. Tas provocē maksts epitēlija dehidrēšanos, tas kļūst sausāks un var sākt niezēt. Ja nieze ir spēcīga un to nevar paciest, visticamāk, tas nav saistīts ar hormonālām izmaiņām, bet ādas infekciju.

5. Maksts sieniņu izstiepšanās

Maksts sieniņas ir ļoti elastīgas un tām ir tendence pastiepties seksuālās aktivitātes laikā. Pēc dzimumakta tās vienmēr atgriežas atpakaļ normālā stāvoklī. Tomēr pēc grūtniecības un dzemdībām tās var kļūt vājākas, un uzreiz neatgriežas sākotnējā stāvoklī, bet daudzi partneri to pat nepamana.

6. Aromāts

Normālas izmaiņas menstruālā cikla laikā var izraisīt maksts aromātus. Tas ir pilnīgi dabisks aromāts, kas var parādīties un pazust. Bet, ja tas ir ass un nepatīkams, tad, visticamāk, tas norāda uz veselības problēmām. Centieties izkoriģēt uzturu un ieverot diētu. Ja smaka saglabājas, tad jums ir nepieciešams konsultēties ar ārstu. To var izraisīt arī ar augsta sviedru dziedzeru koncentrācija intīmajā zonā.

3

Lai arī ar kādu problēmu esiet saskārusies, nekādā gadījumā nenodarbojieties ar pašārstēšanos. Parādoties pirmajiem simptomiem, nekavējoties sazinieties ar speciālistu. Ārsti var palīdzēt noteikt slimības cēloni un ieteikt efektīvu ārstēšanos.

Rūpējieties par savu sievišķo veselību!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru