6 lietas, kas notiek ar tavu organismu, ja ej gulēt pārāk vēlu

4. Vielmaiņas traucējumi

Kad mūsu organisms nesaņem pietiekami daudz miega un nepieciešamo atpūtu, tas sāk pieprasīt glikozi, lai atjaunotu savu spēku. Vispopulārākais un vienkāršākais veids, kā to iegūt, ir ēst smalkmaizītes vai konfektes. Ļoti bieži pēc miega trūkuma “velk” uz saldumiem, kas noved pie liekā svara. Miegā tiek atjaunots organisma hormonu līdzsvars. Ja jūs neļaujat organismam to darīt, tad jūsu vielmaiņa ir traucēta, un rodas problēmas ar svaru.

5. Ādas novecošanās

Miega laikā organisms ne tikai atpūšas, bet arī atjauninās. Visas mūsu ķermeņa šūnas un audi atgūstas un palīdz saglabāt ādas elastību un skaistumu. Iemesls ādas vecumam slēpjas pastāvīgā miega trūkumā.

6. Hronisks nogurums

Ja iešana gulēt vēlu kļūst par ieradumu, tad jāgaida hronisks nogurums. Jūsu ķermenis nav robots, tam vajag normālu atpūtu. Jo ilgāks un labāks būs jūsu miegs, jo produktīvāk un enerģiskāk strādās jūsu smadzenes un viss ķermenis.

2

Lūk, kādas nepatīkamas sekas būs biežam miega trūkumam. Mēģiniet iet gulēt laicīgi, un neaizmirstiet, ka miega ilgumam jābūt vismaz 8 stundas.

Saldu miegu un esiet veseli!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru