7 galvenie iemesli, kāpēc rodas sāpes krūtīs

Šeit ir iemesli, kāpēc parādās sāpes krūtīs:
1. Hormonālās izmaiņas, ko izraisa menstruācijas

Menstruālais cikls ir tieši saistīts ar izmaiņām dzimumhormonos. Dažādās cikla dienās sieviete var pamanīt, ka viņas krūtis kļuvušas pārāk jūtīgas vai sāpīgas. Pazeminās estrogēna līmenis asinīs, tādējādi radot sāpes. Bez tam, hormonus var ietekmēt stress, kas arī noved pie sāpēm krūtīs.

2. Sabiezējumi krūtīs

Ja pamanāt, sāpīgus sabiezējumus krūtīs, neļaujieties panikai. Saskaņā ar Nacionālo fondu cīņai pret krūts vēzi, vairumā gadījumu sabiezējumi ir saistīti ar cistu, kas piepildīta ar šķidrumu, nevis vēzi. Dodieties vizītē pie ārsta.

3. Krūšu struktūra

Tādi faktori kā, piemēram, cistas, krūts traumas, operācijas un citi var izraisīt acikliskās sāpes krūtīs. Visbiežāk šīs sāpes rodas tieši virs krūšu muskuļa. Turklāt sievietes ar lielu krūšu izmēru var ciest no kakla, muguras un plecu sāpēm.

4. Nepareiza apakšveļa

Pārāk cieša un pārāk mīksta apakšveļa var izraisīt sāpes krūtīs. Atvēliet lielāku laiku apģērba izvēlei, lai izvairītos no problēmām nākotnē.

5. Zāles

Perorālie kontracepcijas līdzekļi un hormonu aizvietošanas terapija var izraisīt arī diskomfortu krūtīs. Tie satur estrogēnu un progesteronu, kas paaugstina hormonu līmeni, kas noved pie sāpēm krūtīs. Turklāt diskomfortu var radīt arī antidepresanti.

6. Taukskābju trūkums organismā un skābes balansa izmaiņas

Trūkstošas taukskābes palielina krūšu audu jutību un provocē sāpes ar dabiskajām cikliskajām izmaiņām krūtīs. Tieši tāpēc efektīva ir naktssveces eļļa, kas satur gamma-linolēnskābi.

7. Treniņi

Ja jūs veicas spēka vingrinājumus sporta zālē, tas var izraisīt arī sāpes krūtīs. Iemesls – trūkst atbalsta muskuļu. Nesen veiktā pētījumā konstatēts, ka vienai no trim maratona dalībniecēm ir sāpes krūtīs. Lai izvairītos no nepatīkamām izjūtām, izvēlēties pareizo apģērbu.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru