8 alternatīvi vīna izmantošanas veidi

Labs vīns jau izsenis ir cieņā daudzās pasaules valstīs. Un reģionos, kur vīns, tāpat kā olīveļļa, līst kā upes, iemācījušiest tos izmantot arī dažādos, saimniecībā noderīgos veidos. Jo vīna labās īpašības neaprobežojas tikai ar garšu, smaržu un krāsu.

Turpmākie 8 padomi jums saimniecībā noderēs.

  1. Augļu dezinfekcija.

1

Sausajiem vīniem piemīt antibakteriālas īpašības. Augļu un ogu (ābolu, vīnogu, zemeņu u.c.) apstrāde palidzēs neitralizet lielāko daļu baktēriju, kas ir uz to virsmas. Mikrobiologs Marks Dešels salidzināja rezultātus pēc apstrādes ar vīnu un ūdeņraža pārskābi un atklāja, ka abi šķidrumi uzrāda vienādu efektivitāti.

2. Lamatas augļu mušiņām.

2

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā apmānīt augļu mušiņas un iemānīt tās lamatās, ir izmantojot ābolu etiķi. Taču ne mazāk tās pievilina vīna smarža. No papīra izgatavojiet piltuvi, lai mušas nonāktu šķidrumā, bet laukā vairs netiktu.

3. Sejas maska

3

Aminoskābes, ko satur sarkanvīns, darbojas kā lielisks antioksidants, kas ādai palīdzēs atgūt elastīgumu un gludumu.

4. Vīna un taukainu traipu tīrīšana

4

Sarkanvīna traipus var iztīrīt ar sausā baltvīna palīdzību. Tā kā vīnā ir augsts skābes un alkohola līmenis, tad ar to var dezinficēt virsmas, uz kurām nedrīkst pieļaut agresīvu tīrīšanas līdzekļu ietekmi.

Ej uz nākamo lapu lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru