81 gada vecumā mūžībā devies RSU profesors Raibarts

Foto – RSU arhīvs

Svētdien, 3. janvārī, mūžībā devies Rīgas Stradiņa universitātes profesors Jānis Raibarts, informē Rīgas Stradiņa universitātē (RSU).

RSU profesores Ingas Milleres atmiņas par profesoru Jāni Raibartu: “Viens no spilgtiem pasniedzējiem ar savu stāju un personību, kuru atceros no saviem studiju gadiem, bija profesors Raibarts. Viņš mūs bieži pirms došanās uz nodarbību audzināja – meitenēm pārbaudīja nagu garumu, zēniem – vai ir skūta bārda. Bija arī gadījumi, kad viņš lūdza atgriezties mājās un sakārtoties, pirms ierodas pie pacientiem palātā. Tas bija labs personības treniņš. Jā, toreiz mēs bijām sašutuši vai smējāmies. Bet tagad vērtēju, ka kopumā tas bija pareizi un audzinoši.”

1964. gadā Raibarts absolvēja Rīgas Stradiņa universitāti (agrāk – Rīgas Medicīnas institūtu), bet pēc tam obligātos trīs darba gadus strādāja par iecirkņa ārstu Daugavpilī.

1967. gadā, atgriezies Rīgā, paralēli darbam poliklīnikā un vēlāk 1. slimnīcā – viņš sāka studijas klīniskajā ordinatūrā, bet pēc tam aspirantūrā.

1974. gadā Raibarts aizstāvēja disertāciju “Hemodinamiskās izmaiņas pie arteriālās hipertensijas”. 1973.gadā Jānis Raibarts nolēma pievērsties pedagoģijai un līdz pat aiziešanai pensijā 2014.gadā vadīja praktiskās nodarbības iekšķīgajās slimībās RSU 5. un 6. kursa medicīnas studentiem.

Profesors Jānis Raibarts visu mūžu bijis kaislīgs makšķernieks. Pateicoties viņa iniciatīvai tika dibināts un aktīvi darbojas RSU Makšķernieku klubs.

2014. gadā Latvijas Ārstu biedrība par nozīmīgu ieguldījumu medicīnā apbalvoja profesoru Jāni Raibartu ar profesora Ilmāra Lazovska balvu, un tas bija nevis dažu cilvēku, bet gan daudzu ārstu balsojuma rezultāts.

LASI ARĪ

Traģiski: No Covid-19 miris pazīstams Stradiņa slimnīcas infektologs

Pievienot komentāru