9 lietas, kas jāizmet, sākoties jaunajam gadam

1. Dokumenti/ Instrukcijas

Protams, jums ir nepieciešams rūpīgi sakārtot visus savus dokumentus. Svarīgie dokumenti būtu jāglabā atsevišķā mapē, lai būtu vieglāk tikt galā ar pārējiem. Atbrīvojieties no visām instrukcijām, garantijas taloniem tai tehnikai, kura vairs nepastāv jūsu mājās vai, ko jūs vairs negatavojaties izmantot.

2. Kastes

Te ir runa par sadzīves tehnikas kastēm. Kam jums tās vajadzīgas? Ja jūsu dzīvē radīsies vajadzība pārvākties, atradīsiet citas kastes, bet šīs- prom, lai nekrāj putekļus.

3. Dāvanas

Mazliet dīvains punkts, bet tas stāsta par to, ka jums nevajadzētu krāt kaudzēs piemiņas lietiņas- magnētiņus, atslēgu piekariņus- kas vienmuļi aizmirsti krāj tikai putekļus. Vai nu iedvesiet tiem dzīvību, vai atdodiet jaunākajām māsām/ brāļiem/ bērniem, vai sakiet ardievas un izmetiet!

4. Vadi

Ja Jums ir iekrājušies veci vadi (lādētāji u.tml.), kas vairs netiek izmantoti, un jūs pat nezināt, no kā tie ir, metiet tos ārā!

5. Grāmatas un žurnāli

Protams, mest prom senas grāmatas- tas ir gandrīz grēks! Bet jūs varat atdot tās bibliotēkai vai jebkurai citai vietai, kur tas būs noderīgas. Bet vecie žurnāli ir jāizmet, tie jaunu informāciju jums vairs nedos.

6. Liekas rotaļlietas

Pat tad, ja reiz tās bija tavas mīļākās, ir pienācis laiks, lai atbrīvotu vietu kaut kam šobrīd svarīgākam Jums vai Jūsu bērnam. Savāciet tās kastē un atdodiet labdarībai.

7. Apģērbs

Ar šo arī ir grūti cīnīties, bet tas ir ļoti nepieciešami! Paskaties, cik daudz drēbju guļ jūsu skapī gadiem, un tā arī nav vilktas? Ja jūs nevēlaties tās izmest, atdodiet trūkumcietējiem.

8. Sastāvējusies pārtika

Tas parasti ir tabu, tādēļ vienmēr pārbaudiet, vai jums nav pārtika ar notecējušu termiņu. Tas attiecas ne tikai uz ledusskapi, bet arī bakaleju, kas var būt aizķērusies skapīšos un atvilktnēs.

9. Maisiņi

Uzglabāt tos lielos daudzumos, pat nezinot, ko ar tiem iesākt- daudzu niķis! Atstājiet tos, kas var noderēt atkritumu spainim, bet pārējos- prom!

Ievērojiet šos padomus, un jūs pamanīsiet, kā jūsu mājas būs tīrākas un plašākas! Jūs redzēsiet, cik ātri vien atbrīvojoties no šīm lietām jums pašam kļūs vieglāk.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru