9 noderīgi ieteikumi ziemas apģērba uzglabāšanai!

Tīrām un mazgājam

1

Siltajos mēnešos galvenais drauds mūsu drēbēm ir kukaiņi, kas cenšamies iedzīvoties starp lietām. Tātad, pirms jūs noglabājiet siltās drēbes ilgtermiņa uzglabāšanai, ieteicams rūpīgi pārbaudīt un attīrīt drēbes no traipiem, netīrumiem un smakām. Ja iespējams, ziemas drēbes no vilnas un kažokādas vēlams izžāvēt saulē. Neaizmirstiet iztīrīt kabatas no dažādiem atkritumiem, čekiem un citiem sīkumiem.

Salabojam

2

Nākamais solis – salabojam defektus. Iesprūdis rāvējslēdzējs, iztrūkusi poga, atiris diegs vai uzradies caurums- tas viss ir jāsalabo. Tas viss ievērojami atvieglos jūsu dzīvi nākamās sezonas sākumā.

Sašķirojam

3

Attīrītās no netīrumiem un salabotās drēbes pirms iepakošanas nepieciešams sašķirot. Virsdrēbes jebkurā gadījumā ir labāk uzglabāt pakarinot uz pakaramā, bet citas siltās drēbes vēlams sašķirot pēc ģimenes locekļu piederības vai valkāšanas mērķa (cepures, cimdi – vienā kastē, džemperi – citā, utt…).

Maisiņi uzglabāšanai

4

Kad esam sagatavojuši apģērbu, nepieciešams saprast, kur tās uzglabāsim. Tam noderēs visu veidu plastmasas, kartona, auduma maisiņi un konteineri. Bet vislabāk drēbes uzglabāt neausta materiāla maisos, kas ļaus drēbem “elpot” un tajā pašā laikā labi aizsargās no putekļiem, mitruma un kodēm.

Lavandas aromāts

5

Joprojām vislielākais ienaidnieks mums ir kodes. Tāpēc, kad esam izdarījuši visus sagatavošanās darbus, neaizmirstam glabāšanas maisos vai kastēs ielikt kādu lavandas zariņu vai kokvilnas tamponiņu, kam uzpilināti daži pilieni lavandas ēteriskās eļļas.

Sagatavojam vietu

6

Pirms ziemas drēbju nolikšanas uzglabāšanai, ir vērts izvēdināt, iztīrīt un izžāvēt skapjus un kastes, kur tiks uzglabātas ziemas drēbes. Plastmasas kastes izmazgājiet ar mazgāšanas līdzekli, un vēl labāk, ja apstrādāsiet ar līdzekli pret kaitēkļiem.

Noglabājam

7

Ja vietas skapi ir pietiekami, kastes un maisus ar lietām var novietot vietās, kas tiek izmantotas retāk. Ja vietas trūkst, ir svarīgi neaizmirst par kastēm, kas ir dīvāniem, gultām un atzveltnes krēsliem, tahtām.

Virsdrēbes

8

Ziemas mēteļi, virsjakas un kažokus vislabāk uzglabāt pakārtus uz pakaramajiem, izgrieztus uz kreiso pusi. Lai tie nesaburzītos, tiem būtu brīvi jākarājās, pārliecinieties, ka aizpogātas visas pogas un katrs apģērbs iepakots atsevišķā apģērbu maisā.

Apavi

9

Apavi, protams, jānotīra, pirms tos noglabā līdz nākamajai sezonai. Kad apavi kārtīgi nomazgāti, izžāvēti un iesmērēti ar apavu krēmu, tos jāpiepilda ar avīzēm vai īpašiem spilventiņiem, lai tie nedeformētos. Tad katru pāri liekam tiem piederošajā kastē vai auduma maisos. Glabājiet tos prom no mitruma un saules, atsevišķi no apģērba.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: adme.ru

Pievienot komentāru