Simt gramos šī gardā ēdiena ir tikai 135 kalorijas.
Sastāvdaļas
1,5 kg liellopa filejas
200 ml sausa baltvīna
3 zariņi rozmarīna
40 ml olīveļļas
800 g tomātu
3 daiviņas ķiploka
60 g olīvu bez kauliņiem
10 g bazilika
3 g kaltēta timiāna
1 tējkarote sāls
Pagatavošana
1. Gaļu sagriež prāvos gabaliņos, aptuveni 3×4 cm.
2. Stundu marinē baltvīnā, kam pievienots rozmarīns.
3. Nolej marinādi, atstājot rozmarīnu kopā ar gaļu. Nedaudz nosusina gaļu.
4. Sakarsē uz pannas eļļu, pievieno gaļu. Intensīvi maisot, apcep no visām pusēm.
5. Katlā sakarsē 2 litrus ūdens, pievieno tomātus, pēc 2-3 minūtēm izņem.
6. Noņem tomātiem miziņu, tos sarīvē vai sablendē.
7. Pievieno tomātiem saspiestu ķiploku, smalki sagrieztu baziliku, uz pusēm pārgrieztas olīvas bez kauliņiem un timiānu.
8. Pielej mērci gaļai, pēc garšas pievieno sāli un sautē līdz gatavībai (aptuveni 30-40 minūtes).
Avots: “Fithacker”