Ļoti veselīgs biezpiena sacepums, kas garšos visiem – gan pieaugušajiem, gan bērniem!
Sastāvdaļas 10 porcijām
Sagatavošana: 15 minūtes, cepšana 40 minūtes
Gards deserts ar āboliem un biezpienu, noteikti vēl labāks par biskvīta šarloti! Maigs, aromātisks, mutē kūstošs…
To pagatavot ir apbrīnojami viegli, bet garša izdodas lieliska – sacepums ir sulīgs, pateicoties ieceptajiem ābolu gabaliņiem.
Sacepumu ļoti ērti pagatavot cepeškrāsnī čuguna pannā ar karstumizturīgi rokturi.
Derēs arī klasiska cepšanas forma: keramiska, stikla vai folijas, diametrs – 22-24 cm.
Sastāvdaļas
400 g biezpiena
3 olas
50 g mannas
100 g cukura
¼ tējkarote sāls
¼ tējkarote kanēļa
1 tējkarote cepamā pulvera
3-4 vidēji lieli āboli
Pagatavošana
Biezpienu liek bļodiņā, pievieno cukuru, garšvielas, olas, visu sakuļ.
Visērtāk to darīt ar blenderi: tas ātri sakuļ biezpienu un citas sastāvdaļas viendabīgā masā, un sacepums izdodas īpaši maigs.
Var mēģināt kult ar mikseri vai putojamo slotiņu, tikai tad vispirms biezpiens jāsaspaida ar dakšiņu.
Ja nav miksera vai blendera, var izberzt biezpienu caur caurduri vai samalt gaļas maļamajā mašīnā.
Ābolus nomazgā, nomizo un izņem serdi, sagriež nelielos gabaliņos.
Iejauc ābola gabaliņus biezpiena masā tā, lai tie vienmērīgi iejauktos mīklā.
Pannu ieziež ar sviestu, liek tajā biezpienu ar āboliem.
Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180-200 С, un cep, līdz biezpiens sarecējis, kļuvis blīvāks, bet virspuse kļūst zeltaini brūna. Dažādās cepeškrāsnīs šis laiks ir no 30 līdz 45 minūtēm.
Lai apakša nepiedegtu, zemākā plauktā var ielikt ar ūdeni pildītu pannu.
Sacepumu nedaudz atdzesē, tad sagriež gabaliņos un izņem porcijas ar lāpstiņu.
Lieliski garšo ar krējumu, medu vai ievārījumu.
Labu apetīti!