Vēja kūkas ir ļoti iecienīts kārums, kuru, šķiet, var pagatavot tikai profesionāli konditori? Patiesībā tā nemaz nav, ar šo recepti tiks galā ikviena saimniece!
Sastāvdaļas
1 glāze ūdens
1 glāze miltu
100 g sviesta
4-5 olas
Pagatavošana
1. Katliņā ielej nedaudz ūdens, pievieno sagrieztu sviestu. Ļauj uzvārīties.
2. Pakāpeniski pievieno miltus, visu laiku maisot. Pēc tam ļauj maisījumam atdzist.
3. Pievieno mīklai olas un sakuļ ar mikseri.
4. Sakarsē cepeškrāsnī.
5. Ieziež pannu ar eļļu. Liek ar karoti mīklas bumbiņas. Cep līdz gatavībai 175 grādos.
6. Kad kūciņas atdzisušas, pilda ar vārīto krēmu, iebiezināto pienu vai siera maisījumu pēc vēlēšanās.
Labu apetīti!
Šķipsniņa sāls pietrūkst!