Marinēta paprika. Klasiska recepte ar eļļu

Marinēšanai izvēlas gaļīgus, sulīgus dārzeņus – tādi konservi būs gardāki. Lai tie būtu arī skaisti, izvēlies dažādu krāsu papriku.

Pēc aizvākošanas burkas apgriež otrādi, ietin kādā siltā segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

Klasiskie marinētie pipari ar eļļu izdodas ļoti smaržīgi, saldenskābi un garšīgi.

Sastāvdaļas
1½ kg paprikas (notīrītu dārzeņu svars)
500 ml ūdens
100 ml augu eļļas
65 ml 9% etiķa
150 g cukura
1 ēdamkarote sāls
5 graudi smaržīgo piparu
1–2 lauru lapas
Sastāvdaļas aprēķinātas 3 puslitra burciņām.

Pagatavošana
Paprikai izņem sēklas un kātiņus, sagriež prāvos gabalos.

Katliņā ielej ūdeni, eļļu un etiķi. Pievieno cukuru, sāli, smaržīgos piparus un lauru lapas.

Maisot uzvāra marinādi uz lielas uguns.

Sagatavotos piparus liek marinādē un samaisa. Vēlreiz uzvāra un vāra 5 minūtes.

Liek piparus sterilizētās burkās, pārlej ar verdošu marinādi un aizvāko.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru