Ļoti laba receptīte, kas beidzot atrisina daudzu saimnieču problēmu – kā sagatavot kāpostu lapas tā, lai tās nebūtu ne cietas, ne pārāk mīkstas.
Sastāvdaļas
1 neliela kāpostgalva (svars līdz 1 kg)
3 olas
Rīvmaize
Sāls, pipari pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
1. Nomazgā un noloba kāpostu.
2. Atsevišķas lapas liek vārošā ūdenī blanšēties, līdz tās zaudē kraukšķīgumu un kļūst elastīgas. Tad ņem ārā no ūdens, notecina lieko šķidrumu un ar nazi nogriež cieto kacena daļu.
3. Kāpostlapas nedaudz izklapē ar gaļas āmurīti un lapu ārējās malas ieloka uz iekšu, izveidojot šniceles formu.
2. Olas sakuļ, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3. Iemērc katru kāpostu gabaliņu olā, pēc tam rīvmaizē, tad vēlreiz olā un liek uz pannas sakarsētā eļļā.
4. Lieliski sader ar jebkuriem zaļumiem vai mērci, piemēram, krējuma un ķiploku mērcīti.